Juadah masakan minggu lepas baru hari ni dapat update
Ketam ni adib yang suruh masak memandangkan minggu lepas en babah dan adib balik ke sg besar
Jom saya kongsi kan resepi nye
Ketam 3 ekor yang siap dicuci dah di belah dua
Rempah kari 1 peket kecik
Santan cair rm1
2 biji Bawang besar untuk ditumis
1 biji Bawang putih ditumis
Setitik halia
Daun kari
Halba campur
Setelah naik bau bahan yang ditumis masukkan rempah kari dan sedikit air biar kan seketika , masukkan ketam dan santan jangan lupa air asam jawa , biarkan sehingga pecah minyak masukkan cili hijau atau tomato untuk bahan sayur
Selamat mencuba ;)
3 comments:
Rajinnya masak utk keluarga ye... nampak kuah pekat tu...sedapnya...
Saya kalau orang makan ketam udang tak pelawa saya..tak pe.. tak terasa.. haaa.. sebab tahu jenis alergic seafood..
wah! sedapnya kari ketam ni..
Yummy....rietta xbrapa mnat ketam....tpi akak masak nmpak sedap....fuh...terasa keinginan nk makan ketam kari...susah nk cr....biasa kt kdai masak lemak byk lerr rietta jumpa...
Post a Comment