MR NUFF

SEMINGGU SUDAH ARWAH AZIM MENINGGALKAN IBU

SALAM..

AL FATIHAH untuk anak ibu Abdul Azim B Hasmardy.. genap 20minggu 4hari pada 1APRIL 2012 dalam kandungan Azim pergi untuk selamanya...membawa sekali rahim ibu..




2minggu ibu ditahan di wad untuk selamatkan azim akibat bleeding .. kerana uri ibu dibawah... kes ibu jarang-jarang berlaku..tapi ibu tak mampu bertahan sehingga azim cukup bulan.. ibu tumpah darah yang banyak.. doc mengambil keputusan selamatkan ibu bile ibu dah hilang 5pain darah... masih jelas dalam ingatan ibu jantung azim masih berdenyut tatkala doc menunjukkan heat baet azim... ibu gembira sangat... 

tapi

akibat kehilangan darah yang banyak doc terpkasa membuat pembedahan mengeluarkan azim dari perut dan rahim ibu... demi menyelamatkan ibu ..sewaktu ibu di ICU... azim selamat dikebumikan oleh babah.. tanpa sempat ibu melihat jasad azim..hanya gambar yang dapat ibu tengok.. syukur azim sempurna ..  seberat 450gm.. azim iras abang adib..

dan syukur Alhamdulillah.. ibu masih diberi kesempatan untuk meneruskan hidup... azim pergi untuk selamatkan ibu bagi menjaga abg adib dan kakak amni... dan babah..

ibu tak dapat teruskan untuk menulis kenangan2 sepanjang azim didalam perut ibu.. ibu masih terasa akan kesedihan..

sesungguhnya azim sentiasa dalam ingatan ibu

17 comments:

adibdaddy said...

Al fatihah....

#ciksuzlin said...

(T_____T) AL-fatihah.

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

salam adyna..Al-fatihah.Pasti syurga tempatnya di 'sana'.
Bykkan sabar & tabahkn hati...setiap yg berlaku ada hikmahnya...

transformed housewife said...

Salam takziah,

Tabahkah hati ye.

HeNRieTTa JoSe said...

salam takziah....akk tbahkanlah ht....akk prlu kuat, demi ank ank yg laen....azim dh ttp tunggu akk kt sna...ank ank yg dsini perlukan kekuatan akk....

syanasaid said...

tabah ok ady
ade hikmahnye
ko jaga diri ye

man said...

bawa bersabar ye...huhuhuh

nanakimie said...

salam takziah dari nana sis....semoga sis n family tabah mghdapi dugaan ini....

adyna said...

tq pada semua... dugaan ini yang paling berat.. tapi saya redha.. azim pergi

Mummy GreenyHouse said...

al-fatihah...
takziah..smoga awak n keluarga tabah..

adyna said...

Alfatihah... Semoga arwah azim tenang disana.. Tq bagi support

IntaNBerliaN said...

moga awk tabah hadapi semua dugaan ni...

emmm membawa sekali rahim ibu..?? maksudnya rahim awk pun dibuang ke macamana yer?.. kenapa blaku pndarahan yg teruk camtu? sorry byk tanya.. tp kalu sy tersalah tanya n buat awk tersinggung.. xpyh jwb pun xpa.. nanti awk mkin sedih lak..

adyna said...

saya kena placenta acreta.. uri melekat pada parut czear lama, darah tak henti2 kuar untuk stopkan darah hanya ini je caranya, then kena selamatkan ibu, bb xdapat diselamatkan

amal said...

Salam kak.. takziah buat akak sekeluarga. saya kagum dengan kekuatan dan ketabahan yang ada dalam diri akak. Insyaallah, Azim akan sentiasa doakan kedua ibu bapanya.. Al Fatihah buat arwah..

adyna said...

tq amal.. mmg akak kena kuat untuk anak2 yg 2org nie.. walaupun azim dh pergi.. memori mengandungkan azim tendangan azim dlm perut masih terasa

QasehnyaRania said...

al-fatihah..
mcm mana bleeding tu boleh berlaku.
nak tahu jugak sbb akak cakp jarang2 berlaku..

jika ada kekuatan utk meluahkan yer

salam kenal dari ciksu

Mimie Najib said...

al fatihah..

Tabung Ayam