MR NUFF

Sukarnya memilih kabinet dapur

Salam 

Bile M menyerang semua benda tak dapat buat

Alhamdullilah cuti nuzul Alquran tempoh hari selesaikan urusan pembelian rumah sekarang tengah proses permohonan semoga semuanya berjalan lancar , Insyaallah amin


Sumber : inspacedeko

Sempat juga survey kabinet dapur , wah banyak jugak ongkos dan material sampai tak tahu nak pilih macam mana dan sehingga sekarang en babah buat survey untuk kabinet dapur , kami memang meminati design dapur ikea tapi  ikea jauh lak dari chemor nie, dari segi kos pengangkutan lebih baik ambil khidmat home deco di Ipoh 

Saya dan en babah juga buat panduan daripada blog pengalaman orang lain buat kabinet dapur.

3G glass menarik tapi harganya yang tak berapa nak menarik (mahal oo) 

Pening gak memikirkan hal nie sebelum nie tak pernah nak ambil tahu sangat tapi dah nak ada rumah sendiri memang kena fikir lah

P/s : en babah cakap kalau nak beli tak mampu masuk contest yang dapat branh rumah - sedang fokus peraduan anjung seri untuk dapat hadiah dapur masak dari fotile 

Bakar 700 Kalori dengan 8 rutin harian

Salam 

Wah kemalasan melanda nak menaip , demi nak duit raya dari en nuff saya nak taip sedikit ;)

Seperti tajuk diatas lepas raya mesti nak jaga badan kan ;)

1. Perbelanjaan Bulanan ( g shopping)
1 jam = 243 kalori

2. Berus Gigi 
2 minit = 5.7 kalori 

3. Mengelap Perabot Rumah
30 minit = 80 kalori

4. Menggosok Baju
30 minit = 76.5 kalori

5. Melipat Pakaian 
30 minit = 72 kalori

6. Mengemop Lantai 
30 minit = 153 kalori

7. Menyapu Lantai
10 minit = 28 kalori

8. Parkir Kereta ( parking kereta jauh sedikit
5minit = 10 kalori

Semua kerja kita mengeluarkan kalori semoga badan kita akan sentiasa maintain.

Info : majalah rapi isu Mei 2013

Menjemput Rezeki

Salam Jumaat 

Sebagai panduan kita rezeki telah ditetapkan oleh Allah kita hanya perlu menjemput nya 

Perkongsian bersama 


Tudung Aidijuma buat Sales

Salam 

Kawan-kawan yang meminati bawal aidijuma jangan lepaskan peluang ini 


Harap-harap dekat raya nanti ada offer lagi

3helai rm120 bagi tudung Lace, floral, garden dan circle 

Jom lah,

 saya sempat beli yang promosi sebelum ni tapi banyak yang dah habis stok

Hobi baru adib

Salam

Alhamdulillah dah hampir seminggu kita berpuasa , dan dah lama saya tak update blog

Kali ni saya nak cerita tentang hobi baru adib

 
Buat berkali-kali dengan babahnya akhirnya dia buat sendiri sambil dipantau en babah

Hasil kerja adib


Menu berbuka

Salam 

Puasa ingat makan je kan ;)

Petang ni Insyaallah plan nak buat masak kicap ;) n nasi putih jadilah kami dua  beranak je

Pic digoogle bukan yang saya masak tau


Selamat menyediakan juadah berbuka 

Nota kecil: berazam untuk tidak selalu ke bazar ramadhan

Niat puasa

Salam 

Insyallah jika diizinkan , jangan lupa niat puasa ye


Nota kecil : puasa berdua dengan amni Jumaat ni baru en babah n adib balik

Salam Ramadhan

Salam


Kasih seorang anak

Salam

Tersentuh hati , gambar ni saya ambil sewaktu berada di dalam kereta di jalan Aziz musa Ipoh , berpayung di bawah matahari terik , persoalan bermain difikiran kemana arah tujuan mereka , semoga mereka selamat sampai ke destinasi 


Erti pengorbanan Cinta yang sebenar

Salam


Menyusuk ke dalam hati 


Kredit pic :FB

Program Transformasi Minda

Salam

Alhamdulillah Selesai sudah kursus ,banyak input yang diperolehi dan harus dipraktikkan .

Kenangan bersama rakan - rakan kursus 





 Nota kecil : tq pada azwa sebab rajin scan ;) 


Family Time


Salam

Dah habis kursus balik Ipoh amik kereta kesempatan yang ada kami sekeluarga menonton monster university ;) esok dah kena balik Sg besar ;(



Nota kaki : alhamdulillah dapat juga ziarah kubur anakku azim setelah sebulan tak berkesempatan 

Tabung Ayam