MR NUFF

nak baby kulit putih gebu..

salam ... betul ke org cakap masa ngandung kena minum soya,susu n makan bayam banyak2 kalu nak dapatkan kulit anak yang outih gebu??? entah ler nak percaya ke tak..kita ikhtiar je semua kuasa Allah kan.. cuma pada saya ada perbezaan anak -anak..masa adib saya bekerja saya suka minum susu ,soya tau fu fa n everthing untuk dapat baby putih gebu..hasilnya adib memang putih.. n suka sangat tgk cite korea 'my girl ,full house' masa ngandung amni dah tak keje..en babah keje sorang jer..saya makan aper ajer..coklat n kek coklat mmg favourite.. n suke tgk sinetron dari seberang..xde pantang2 ape2 pun then amni gelap ckit ..kali nie awai2 lagi saya dah minum susu.. n pantang makan.. hehehe nie semalam sempat beli susu soya kotak..





tapi saya rasa hitam ke putih janji anak2 sihat kan..kalu anak kulit gebu tu adalah satu bonus..sentiasa bersyukur..

moga-moga dipermudahkan segalanya amin........

lesung batu tahun baru saya

alkisah..dah setahun lesung batu hadiah perkhawinan saya yang terbelah anaknyer tamat kan perkhidmatan..baru-baru nie balik kg en babah sempat ler g pasar besar ipoh ..mencari2 lesung batu yang dah lama di dolak dalih en babah untuk beli(suka makan sambal tapi lesung tak nak beli ye).. mak ai harga nyer dah mahal sekarang.. ada mcm2 jenis..tapi saya pilih yang batu gelap,..coz macam yang dulu2 nye batu tahan lama ckit..yang pecah tu warna putih jer mcm simen je banyak..  yang saya pili harga dia rm32.. mintak tawar dia bg rm28 mintak tawar lagi..dia bagi rm22 so en babah n mak mentua ckp xpayah ler..nyonya tu xmau bagi harga rm20..tup2 anak dia bagi..so ape lagi amik ler.. kena pandai tawar menawar ;)

pasni sambal tak yah le blend dah..hilang rasa aslinyer..

nie ler rupe puan lesung baru saya 


comeikan.. ;)

tapi tak lawan dengan kecomelan lesung m.mentua ..mak nyer lagi comel sampai sekarang elok lagi.. mak saya punya lesung giant :) dah ganti baru lepas saya pecahkan (masa form3 dulu) ganas nih..

sayangi lesung batu kite ;)

isteri mengandung suami yang alah????

salam ... erm arini nak cerita tentang en babah yang asyik2 pening n tak sedap badan.. sian babah.. balik dari meeting skol muka mcm tak bermaya jer..nie ptg g balik sambung meting..harap2 alah babah tak seteruk masa ngandung adib n amni yer.. 

nak cerita pasa satu keinginan masa ngandung yang babah asyik penuhi jer..erm..nie gara2 amni lahir ritu air liur meleleh jer kot hehehe..kan orang tua2 cakap kalu ada ms ngandung kita xdapat ape yang kite ngidam anak akan meleleh jer air liur  tak tau leh caya ke tak.. nak tahu aper dia ...

tada


cantik kan bekas nie..beli masa offer kat tesco dapat 2 nie jer tak cukup koleksi lagi nie

love


flower.. yang nie paling suka.. cantik sangat..
bekas2 nie biskut nyer makan masa mulut nak kudap2.. coz sekarang selera makan pun tak der... selsema pulak tue..
so sesapa yang minat ngan tin nie..leh p cr yer..rm9.90 je :)

DUMEX MAMIL MAMA

ERM..SALAM SEMUA..




pic nie di google jer..kamera en hubby bawak xdapat nak snap :)


saya nak bercerita tentang susu dumex mamil gold.. semalam g tesco dapat beli satu coz nak beli susu dutch lady adib sahaja ..biler g giant pulak susu dumex mamil gold nie lagi murah...wah rugi2 rm2..then beli la lagi 2pack.. pregnant sebelum nie minum anmum jer..kali nie nak try dumex pulak..promoter tue cakap tak sembelit..tapi sembelit gak maybe 1st time minum tak nampak hasil lagi.. 
dumex nie pun ada dua perisa..coklat n biasa..saya ambil yang biasa sahaja.. coz coklat tak nak lah nak bagi anak putih hehehe(kuasa Allah kita hanya berusaha).. 
sekarang masih mencari susu amni pulak..ingat nak pisahkan susu badan secara perlahan-lahan.. ingat nak bagi dumex jugak.. 

ikutkan hati nak terus menyusu badan jer, tapi misi suggest elok pisahkan dah..mintak pandangan kengkawan yang breastfeeding walaupun pregnant..:)

BERAT BADAN saya UNGGUL!!!!

HEHEHE g bertandang umah kak yong nampak entrii nie... so nak tayang gak aper result nyer heheheh...
kak yong kira ok jer tapi mesin tue tulis mcm tu lak..


dia tunjuk gambar gurl nie.. dah unggul tapi dia gtau berat badan idea saya 53kg... hehehe

nasib bukan gambar macam nie yang kuar




terlebih berat atau pun 

macam nie

terkurang berat..

ape pun saiz badan kita, kita kena jaga pemakanan yang sihat dah seimbang ye lebihkan sayuran dan buah-buahan, kurang garam n gula.. 
anda nak check berat anda dalam kateogri mana jom check it out kat sini

Giveaway Akhir Tahun

join GA lagi..nak join klik kat bawah nie..




picit cni

hope ada luck :)

BIRTHDAY GIVEAWAY

saya suka tupperware..so nak join contest yang dianjurkan oleh zai kulim.. nak join jom tgk syarat2 nya :)



* Giveaway nie dibuat semperna besday zai 6dec lepas.
*Syarat2:
*Jadi followers blog ZaiKuLiM dan juga
sponsor1:


sponsor2:
*Dan hadiahnyer:

sponsor3:
Tupperware Promotion With The Lowest Price Ever!!


sponsor4:
*Dan hadiahnyer:
- go green bag tupperware 1 unit
- handmade 2012 planner 1 unit


*Dan hadiahnyer:


*Dan hadiahnyer:
Akan diupdate nanti!!!

Wajib letak link sponsor kat entry dan banner kat side bar masing-masing.
* Tag kawan-kawan yang nak sertai
* Tinggalkan link di ruangan comment supaya senang zai nak semak..




* GA berlangsung dari 8dec-31 dec 2011..
* Cabutan akan dibuat bagi menentukan 5 orang pemenang.Hadiah akan diupdate.
* jom join ramai2!


SAYA NAK TAG
EN EDDY
CIKGU MAS

THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY



nak join gak GA nie selepas di tag oleh pn mas, nak join jom ikut syarat2 dibawah

tgk kat cni

Syarat2

1 - Buat entry bertajuk THE LADIES PHOTOGRAPHER GIVEAWAY

2- Letakkan banner The Ladies Photographer



3 - Like Fan Page TLP di facebook http://www.facebook.com/theladiesphotographer dan kepada yg tiada FB, boleh jadi follower

4 - Like Fan Page Danita Maternity Store http://www.facebook.com/Danitamaternitystore (this is our penaja hadiah)

5 - Tag 5 org kawan blogger (lebih ke kurang pun leh:P)

6 - Letak link entry anda

7 - Tarikh tutup penyertaan ialah pada 31 January 2012.


saya nak tag

en eddy
nini d
kak yong
kak tie
kak long

harap ada tuah :)



kata hadiah birthday tapi kenapa kena bayar ye?????

ermmm dah ada domain sendiri nie semua gara2 en hubby nak bagi hadiah hosting..tp domain kena beli sendiri, hosting tak pandai guna pulak... alamak..tak name birthday ler

jom cuci mata tgk bantal ...

nie bantal-bantal customer yang telah dapat disiapkan..














kuih masaloday versi melayu ;)

hasil yang menjadi :)

kuih yang sedap dimakan..ada rasa kacang ada rasa pedas..ada rasa rempah ratus..
jom try resepi temurun dari mak saya..

kacang dal ( rendam semalaman)
daun kari
bawang besar potong halus2
jintan manis
jintan putih
cili kering
sedikit garam

itu sahaja..
cara buat:
rendam kacang semalaman..then blend or tumbuk bagi hancur tinggalkan sedikit kacang dal untuk bagi kuih bertambah rangup, campurkan kesemua bahan di atas buat bulat n tekan sedikit..dah siap untuk digoreng..jangan bagi terlalu berair nanti susah nak kepal bulat2..
selamat mencuba...

TOTE BOUTIQUE GIVEAWAY

SALAM.. SUKA TGK HASIL KEJE TOTE BOUTIQUE HARAP2 ADA LUCK..

JOM PAKAT RAMAI2 JOIN GA NIE


NAK JOIN KLIK CNI

BANTAL BUSUK DAH SIAP

SALAM.. nie sebahagian order bantal busuk yang telah disiap kan order masa promosi dapat ler harga rm12..pasni rm15 sebiji dah.. sambil tlg buat persiapan kenduri adik ipar sambil curik2 jahit.. sambil dibantu mak mentua ..kira tlg menolong :)


order dikpupu untuk anak kawan beliau yang cukur jambul baru2 nie
tq dikpupu..

lagi 1order bantal tunggu baby kuar ek ;)

ni lak trio angry bird  bantal busuk kak ogy nak untuk anak2 nyer..nanti mai kenduri leh la amik :)  tq kak ogy


 yang nie untuk anak bongsu




anak teruna nye pulak




anak dara nyer..

moga2 anda semua berpuas hati dengan bantal busuk nie..order kak as pulak pasnie nak kena buat trio bantal jugak.. take time..kenduri adik ipar dah dekat...
 






ada sesiapa yang berminat nak tempah bantal x????

salam semua ..saya ada mengambil tempahan membuat bantal handmade ..sesiapa yang berminat leh ler order ;)

PROMOSI PENGENALAN RM12 SEBIJI BANTAL
  (HARGA ASAL RM15)
UKURAN : ANGGARAN 30CM X 30CM
SO JANGAN LEPASKAN PELUANG INI :)
SAH UNTUK BULAN NOVEMBER INI SAHAJA SEMPENA
BIRTHDAY SAYA PADA BULAN INI :)




BANTAL BUSUK ANGRY BIRD AMNI



BANTAL ULTRAMAN OR NENO ADIB..BILE TGK AMNI NYER ANGRY BIRD DIA NAK ANGRY BIRD PULAK TERPAKSA BUAT LAGI 1

KALAU BERMINAT NAK ORDER GTAU NAMA SHORTFORM N PIC APE YANG NAK DIBUAT( SAYA AKAN BUAT KALAU AGAK SUKAR SAYA AKAN GTAU ALMAKLUM LER MASIH BANYAK YANG PERLU DIPELAJARI :)

GIVEAWAY '7DAYS'


NAK TAG 
EN EDDY
MYSARAH

JOM JOIN SAMA KLIK KAT CNI

open for order : funky cute owl


salam semua... arini nak mempromote kan hasil tangan saya jer hehehe..open for order sesiapa berminat leh gtau yer.. nie comei -comei untuk fm or tempek magnet, hp strap ke keychain ker rm4.50 ader speacial price kalu bulk order.. tapi kena amik deposit ckit ;) 
(ckit jer xbanyak )

kura-kura yang mencari tuan baru ....

salam .. tiga ekor kura-kura nie nak cari tuan baru ada sesiapa yang bekenan nak jadi tuan baru diaorang ker? ada magnet kat belakang so leh letak kat esbok or tampal nota kat whiteboard :)
menarik x?
saiz kurang lebih tapak tangan ;)

RM15 (termasuk postage)
wow xmo ker? offer nie

siapa cepat dia dapat...
berminat sile komen kat bawah :)

Giveaway Yanmieonline.com






Salam 1 Malaysia, nasib baik hubby bagitahu ada giveaway dari www.yanmieonline.com. Harap sempat memberi pendapat dari saya agar dapat hadiah dari Kak Yan.

Tanpa bercerita panjang, saya nak beri pendapat saya mengenai blog kak yan ni.:



  • Saya suka akan template blog ini. Simple dan sedap mata memandang. Jangan ubah ek 
  • Kak Yan boleh tak buatkan post itu menarik dan senang dibaca. Kadangkala saya lihat macam satu entri yang panjang.
  • Widget kurang. Mungkin kak yan boleh tambahbaiki widget agar dapat memberi maklumat yang lebih dalam blog kak yan.
  • Menu bar kalau boleh yang ada menu drop down.(betul ke). Senang nak lihat info yang kak yan taip.
Apa-apa pun blog kak yan sedap mata memandang.( ambil hati) Harap kak yan terus sukses dan berjaya. Amin

“Giveaway yanmieonline.com, menawarkan header blog hasil designer dari Budak Nakal

salam aidiladha


SALAM AIDILADHA
SEMOGA SEGALA PENGORBANAN KITE MENDAPAT BERKAT N PAHALA
SELAMAT BERCUTI
ESOK BALIK KAMPUNG TALANG JUMPA MAK SINGGAH KG MASJID AIR TERJUN TRONG AMIK DOROYAN....!!!! :)

my 1st crochet ;)


nie lah hasil keje yang baru berjinak2 ngan crochet nie..belajar buat bunga yg simple jer dulu..nie pun makan masa 3minggu nak berlatih..baru berjaya..
happy ;)

mee jawa NIE



Penangan mee jawa masa open house aritu memang tak dapat dilupakan.. so ape lagi try la buat sendiri.. menjadi plak.. sesapa nak try jom buat sendiri ;)

MEE JAWA...

BAHAN2

1KG MEE (celur dulu yer)
1/2KG UBI KELEDEK (rebus n blend)

5 biji bawang merah
3 biji bawang putih
2cm halia
3 btgserai
udang kering
cili(ikt pedas yang disukai)

2sudu serbuk kari daging

garam
gula

(semua kat atas kena blend sukatan bergantung pada mee)

bahan tabur2

daging rebus potong nipis2 (air rebusan leh masuk dalam kuah nanti)
tauge
tauhu
telur
bawang goreng
fish cake goreng potong nipis2 lagi sedap

cara masak:

tumis bahan yang dah diblend ,serbuk kari daging sampai naik bau..
masuk keledek yang diblend tadi..
air rebusan daging
letak sedikit gula n garam..
biar mendidih dan pekat

tadaaaa..sudah sedia dinikmati..

kalau sedap leh la sebar2kan resepi nie.. ;)

bile usia nak menghampiri ke 30annn

semalam g beli barang-barang dapur then en eddy tanya susu anlene xnak beli ker ada offer? kan cakap takut tulang reput...aduh aduh..tau ler bulan depan dah masuk 30thn..perli jer.. tapi memang terasa kepenatan nyer main ngan anak2 pun tak boleh mcm main ngan anak buah dulu.cepat penat hehehe..masa bawak anak2 naik lrt haritu pun penat berjalan..dari satu stesen ke stesen.. adakah ini petanda tulang ku dah rapuh?

 sumber en google

so aper lagi semalam beli ler 1 peket dulu coz kat umah kami minum fernleaf..nie sebab takut tulang rapuh cepat

saya beli perisa coklat.. coz saya suka coklat :) then dapat ler percuma cawan

gambar cawan saya tak dan nak snap..pinjam dr en google jap..

so jom pakat jaga tulang kite..minum lah susu anlene.. :) terbaekkk


yeay yaey dapat kupon dari nini d

Alhamdulillah..dapat kupon nie.. 



walaupun kecik tapi amat bermakna bagi diriku... hehehe tq nini d sebab buat GA nie..akak memang suker makan ayam kfc nie..nyum2

KEDAI BUKU HARGA PATUT BUAT PROMOSI!!!!!

PROMOSI KALI INI DISKAUN 30% UNTUK SETIAP BUKU 
CONTOH BUKU HARGA RM5 
DISKAUN 30% HANYA BERHARGA RM3.50 
SO APE TUNGGU LAGI...
CEPAT!!!!!!!!!!!!!!...

bile hasil kerja tangan dipakai oleh model

SUFYA


model nie anak dara k.as( member masa keje kem plkn gunung semanggol)

tq kak as bagi amik pic anak dia..untuk tujuan promosi hehehe comey je ngan anak dara mike yg baru berumor 7bulan..pp sgt temban..

k.as order sekali ngan brooch bunga ;)
tochee..tanpa sokongan anda saya tak kan berjaya.. trimas!!!!

Cabutan Bertuah LCS

salam... nak join cabutan bertuah LCS nie.. memang suke tgk hasil keje LCS nie..harap2 ada tuah ;) coz pemenang dia hadiah untuk 10 org yang bertuah...

SAYA NAK TAG

1. EN EDDY
2. KAK YONG
3. NINI D

SAYA PILIH EN KAMBENG..CUTE JER TGK KAMBING BERBIRI NIE :)

berminat ce tgk bawah..

Pemenang: 10 orang bertuah

Tarikh tutup: JUMAAT (21 Oct 2011)

copy ayat LCS(jangan mare :)
Syarat2nya mudah sajok:
  • Linkkan blog ini ke blog korank... boleh pilih samada nak link gambar seperti...






atau





atau

Littlecolourshop (Tulisan sahaja)


  • Entrykan contest ini dan tagkan 3 geng kamceng tak kamceng korank :P
  • Tinggalkan link kontes korank kat komen entry ni yer...
  • itu sajok.. mudahkan 

HARAP2 BERTUAH..AMIN ;)

MENANG KAMERA OLYMPUS FE 4030

SYUKUR ALHAMDULILLAH DAPAT HADIAH KAMERA.. SEMALAM G AMIK WALAUPUN LAMBAT SAMPAI MID VALLEY KAT BOOTH B25.. DIA TUNGGU GAK..  SO DAPAT LA HABUAN KAMERA NIE

SUKEEEEEEEEEEEE
(WALAUPUN DIA XBAGI MEMORI CARD SEKALI ISH2 DAH BAGI BETIS NAK PEHA LAK )


POSING CKIT
( MASUK MAJALAH FOTOGRAFIKA 
TAK NIE??????)
(DIA CAKAP MAYBE..HAHAHA GLAMER JAP RASENYER..KEMBANG KEMPIS IDUNG))


KLPF 2011 @ MID VALLEY

BERAYA BERSAMA UPIN & IPIN



Sabtu baru-baru nie kami sekeluarga berkesempatan menghadiri open house upin ipin..memang seronok ahmad adib n amni jumpa upin n ipin..rezeki kali nie dapat bergambar ms g kat ipoh tak dapat.. 30 keluarga pertama kami no 29 memang rezeki tunggu hingga ke petang.. mau tak nyer sesat jer mencari tempat space u8..rupe2nye tempat baru..nasib jumpa staf les coupaqe..follow deme je ..
MOOD menulis blog tak de ........... 
sekian :)

HEADBAND HANDMADE UNTUK DIJUAL

BERKENAN TAK?

SALAM 1 MALAYSIA!!!!

kat sini ada headband untuk dijual..
untuk lebih pilihan leh tgk kat cni

ada HARGA promosi pengenalan
RM15 TERMASUK POS!!!!!!

SIAPA CEPAT DIA DAPAT
SAH SEHINGGA 3 OKTOBER 2011

HARGA ASAL TERMASUK POS RM18

dari hobi ke pendapatan tambahan???



erm..syukur dapat siapkan kerja hari nie.. 
tengah dok buat keje teringat balik mcm ne saya leh terjebak ngan dunia kraf nie.. ingat punya ingat rupanye tgk wanita hari ini tahun lepas masa tunjuk 1 crafter buat kraf dari felt... tgk2 mcm cantik search kat google..rupa2nya dah ramai yang buat... ngape dulu xpernah tahu pun.. maybe bz keje guna internet pun jarang just cari keje kat spa8 jer...

so pastu dapat tahu dari mscraft..serba sedikit ttg felt nie.. n beli pack valentine tapi tak buat ape2 pun..org cakap ngandung tak bley menjahit hehehe masu tue ngandung amni..pas je pantang amik ler job buat fm adik pupu.. then dr situ bermulah lah segalanya... dari hobi jadi jana pendapatan.. mak hadiahkan buku jana rm dari rumah..terbitan oasis.. alhamdulillah ada rezeki.. tebal muka mintak tolong org jual kan..bagi komisen ckit..n jual sendiri kat org....

adik lak nak kawin mintak tolong buat hantaran..tq banyak2 kat mat ali.. ingat nak tolong jer..dia cakap dia nak upah..(dia tau kakak dia keje dari rumah jer ) bertambah cabang perniagaan kakakmu ini



perancangan tahun hadapan nak ada nama or design untuk setiap hasil kerja tangan saya... n kalau boleh nak daftarkan perniagaan..(insyaAllah)
mesin jahit tak beli lagi nie.. niat dihati nak amik singer..ongkos tak banyak lagi..brother mcm ok jer..
leh la start balik byr ptptn tahun depan ujrah pun dah dapat 1%
adib pun nak msk pra dah tahun hadapan.. 
perancangan kena buat dari sekarang..

BERUSAHA + BERDOA + BERTAWAKAL = INSYAALLAH BERJAYA

p/s : 9/10 dari rezeki adalah dari perniagaan.... amalkan baca surah al-waqiah.. hati akan tenang n dilapangkan rezeki..insyaAllah..

Tabung Ayam