MR NUFF

Terima kasih

Salam...

Terima kasih kepada kawan2 yang masih sudi singgah ke blog saya nie, walaupun kadang2 saya lambat nak balas jejak...
Kadang2 tak terjejak...n ada kawan2 pun yang dah menyepikan diri.. Saya masih seperti dulu...

Entri memang buat pendek2 je curik masa

Nota kaki: selamat hari lahir buat suami tercinta



Lawatan warga PPKI SKTDI

Salam..

Alhamdulillah selamat kami semua membawa murid pendidikan khas ke Kidzania dan zoo negara selama 2hari 1 malam,
Jim tengok pic kami













Mencari dapur idaman...

Salam...

Entri ringkas n pendek je

Sekarang tengah buat pemilihan untuk dapur Insyaallah rumah kami ... Teruja takut semua ada..sebab segala gala kena rancang dengan betul...

Pergi ikea baru-baru nie en babah suruh amik gambar untuk buat panduan,
Tapi masih pening lagi ;)

Orang cakap kalau ada duit semua boleh jadi... Tapi kena juga buat rujukan ...

Majalah pa n ma dah tak nak beli tukar dengan majalah impiana, dapur, anjung seri pulak ..

Semoga semuanya berjalan lancar amin

Nota kaki ; urusan pertukaran etbg dah isi semoga ada rezeki saya pulang ke Perak Insyaallah



Hadiah dari theroseputih dah selamat diterima

Salam...

Alhamdulillah hadiah misteri menjadi pengomen tegar bulan Jan telah selamat diterima... Elmo colour biru Tue...


I likeeee....

Tq ain ;)



Cendol bakar free refill air gula

Salam...

Semalam memenuhi impian bonda tercinta yang teringin nak makan cendol bakar,

Eksyen nak beli 2 je , penyudahnya tak cukup, tapi alhamdulillah semua dapat merasa sorang sedikit. Uniknya cendol nie air gula merah nya, gula merah dibakar terlebih dahulu..aroma nya memang menyelerakan

Jom layan pic

Nota kaki : Minggu yang sepi







Kreatif betul

Salam...

Saya suka sangat lihat gambar dalam Home Decorating nie...

Kreatif


Mula nak membalas jejak rakan-rakan






Pemenang buku SMILE dah ada

Salam....

Pemenang untuk buku SMILE dah ada...

Seramai 16 orang peserta yang masuk, saya tak copy satu-satu tapi memang mengikut turutan di komen jadi peserta yang ke 11 adalah pemenang nya....boleh cek nanti..

Minta adik nenot bagi detail nama, alamat dan no tel ke nooradina@gmail.com...

Tahniah dik..

Pada kawan-kawan yang join tq banyak-banyak Yer...

Pasni saya akan buat macam nie lagi..sebab nak kurangkan barang didalam rumah... Dengan harapan dapat pindah ke Perak ;)

Siapa nak buku SMILE?...

Salam...

Siapa nak buku SMILE nie?

Dalam masa 48jam nie kawan-kawan cuma perlu komen 'SMILE' dan letakkan link blog masing-masing...dalam entri ni sahaja tau

Contoh :

SMILE

www.myadyna.com

Itu sahaja , tak perlu buat entri

Seorang yang bertuah akan memiliki buku ini dan jika penyertaan melebihi 30 orang ada hadiah misteri untuk pemenang misteri ;)





You & Me

Salam.....

Seronok kan kalau dapat minum berdua bersama suami cawan macam nie...



Dekorasi yang menarik....

Salam...

Hari Sabtu yang sejuk alhamdulillah...

Saya kongsi kan gambar-gambar dekorasi yang sangat menarik dan unik...

Kredit to Home Decorating













Tanam sayur atas batang pisang

Salam...

Tadi dekat sekolah baru je cikgu pendidikan khas plan nak tanam sayur atas batang pisang mula-mula terkejut jugak..then dia tunjukkan gambar.. Pastu buka Facebook ada orang Share gambar nie... So gambar yang sama ,teknologi canggih pun rupa-rupanya masih ada cara yang lebih selamat murah dan mesra alam...

Minggu depan kalau projek nie berjaya dilakukan oleh murid-murid pendidikan khas saya akan kongsi kan bersama ye..

Jom jaga alam sekitar kita

Nota kaki; masih geram dengan pemandu yang suka hati campak kan bekas minuman dari dalam kereta sewaktu memandu


Jemur Tilam & Bantal

Salam....

Orang dulu-dulu selalu jemur tilam n bantal...rupa-rupanya ada kelebihan nya...

Bila jemur di bawah matahari ianya berjaya menghapuskan alergen dan kuman seperti pepijat yang boleh mengganggu tidur kita...

Kalau sakit leher pun arwah tok pesan tepuk-tepuk bantal n jemur di luar...

Tapi sekarang mana nak buat dah hehehehe



En nuffnang hadiahkan Dumex Dugro

Salam ...

Alhamdulillah

En nuffnang berbesar hati menghadiahkan BE Dumex Dugro untuk me n my family

Walaupun adib n amni tak minum susu nie... Tapi memang susu nie dah lama ada dari masa kita kecil lagi, kalau ingat dulu pack nye warna merah betul..

Kalau nak tahu info lebih lanjut klik je kat iklan tu ye ;)

Nota kaki ; asal malam je nak tido awal... Macam letih sangat

Rumah impian kami

Salam...

Insyaallah jika diizinkan esok en babah akan sain aggrement beli rumah...deposit dah bayar separuh...

Rezeki lepas suami dapat skim pencen duit epf langsaikan hutang2 yang tidak baik... ;) n beli rumah semoga segalanya berjalan lancar...

Kami sepakat memilih kediaman di taman chemor mesra di Chemor.kawasan perumahan yang masih dalam proses pembinaan.. Tgh2 di antara bercham dan kuala kangsar...

Hari nie juga e-tukar bukan guru dibuka..dengan harapan dapat balik ke Perak..

Alhamdulillah selepas musibah yang kami sekeluarga terima... Allah mudahkan kami membeli rumah... Dah tentu anak kami sepasang sahaja...

Permulaan nya saya tengah buat survey untuk dapur dan langsir... Agak rumit juga nak memilih.. So saya beli majalah dapur untuk rujukan...



Tabung Ayam