MR NUFF

Kurang darah atau anemia

Salam


Baru balik Dari Klinik kesihatan simee selepas kecewa dengan perkhidmatan Klinik 1 Malaysia bercham Ipoh Malam tadi muka dah tak manis , bengis rasa orang sakit lagi Bertambah sakit tengok muka dia uhuhuh... 

Keputusan setelah ambil darah Dan air kencing , alhamdulillah tiada denggi Dan kencing tikus, yang pasti doktor beritahu saya kurang darah , kencing kotor (doc Ingat saya period, bila gtau saya dah takde rahim baru dia terdiam) itu sebab demam lambat kebah, saya gtau yang demam Setiap Malam sejak jumaat yang lalu , doc psiko saya 'dah nak baik ni ' 




Mungkin faktor ke dua penyebab saya anemia, memang masa mengandung adib Dan Amni saya kurang darah juga, masa arwah Azim saya tumpah darah sehingga 10 pain darah kena masuk 

Bila Allah bagi kita sakit itu sebab Allah sayang kita Dan kita jangan lupa pada yang ESA , semoga kesakitan yang diberi mendekatkan lagi kita pada Pencipta apatah lagi sewaktu sihat ...


Nota kaki : hari ni saya Dapat mc 



7 comments:

Mama Idlan Irsyad said...

salam sis, aa.. anemia atau darah kurang memang kena makan zat besi.. selain tu, sis blh la amalkan makan kurma setiap hari.. moga-moga sis cpat sembuh yer..

MyCherita said...

Salam..singgah sini jalan-jalan blogwalking dari segmen Nak URL Blog #5 by mialiana.. salam jumaat, salam ceria dari MyCherita

Nor Salmi said...

Moga cepat sembuh.
Kurang darah ni amat bahaya terutama masa melahirkan. Akak pernah mengalami

Mia Liana said...

semoga cepat sembuh ya...

#terima kasih sudi join... blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2014/06/senarai-url-blog-5.html

ZUKI DIN said...

As salam. Syukurlah u x ada penyakit serius. Abe Kie dtg dari segmen URL Blog #5 Mialiana dan terus follow blog awak. No 724. Jemput ke blog sy plak. TQ.

Kakzakie said...

Setiap kali kita diuji sebenarnya setiap kali itu akan mendekatkan diri kita kepadaNya..

Moga dah sembuh ketika Dyna membaca komen kakak ini..

Siti Aisyah said...

sian akak..huhu.. smoga cpt smbuh tau? bykkan doa ..

btw,aisyah first time jenguk and bw sini.. follow sini smbil2 tu..hehe #726 :D jemput singgah blog Aisyah :D
http://mydreamhigh123.blogspot.com

THX :)

Tabung Ayam