MR NUFF

Alahai...Tumit Kakiku Merekah....

Masuk hari nie dah 10 bulan saya bekerja sebagai surirumah sepenuh masa....keje baru nie agak mencabar jugak...dulu lepas bersalin risau pasal berat badan nak bagi turun,sekarang saya perhatikan tumit kaki makin banyak merekahnyer..sental dengan batu dah..tapi agak degil nak hilangkan,adakah sebab berat badan atau lantai simen...tapi saya pakai selipar dalam rumah,musykil memikirkan ..adakah faktor usia???,baca petua kat khazanah dia cakap sebelum mandi setiap pagi sental dengan limau purut..tapi kena konsisten..nie yang payah..tapi nak cantik tumit kaki punya pasal..kena ikut ler..hehehe,atau kawan-kawan ada tips lain?

2 comments:

Omu Rice said...

omu bagi pandangan yea...sblm berat bdn omu biasa tp sejak 2 menjak ni mendadak naik 10kg...mula la kat situ tumit omu kasar kesat...bila nak pakai kain kurung jer xsmooth cam dlu...omu dah banyak kali guna batu tu tp stay kesat...hurm ase nyer kene kurangkan berat bdn dan pakai cream kat lam iklan tv..

Dina a.k.a Ibu Aqimi said...

tq omu..maknanya kena pakai cream gak la ek ..yang school punya tu ok la kot kan..rasa nyer berat bdn naik ms ngandung pastu lantai kat dapur simen turut pengaruh kot

Tabung Ayam