MR NUFF

KENANGAN TERINDAH...

Esok genap saya berusia 29tahun..angka yang akan ditinggalkan..coz thn depan angka baru yang akan muncul 30an...wowo..sepanjang hidup sekarang nie macam-macam kenangan yang ada dalam hati..saya tak pernah menyambut birthday secara besar-besaran..mak  n abah tak pernah ajar buat party birthday pun apa yang masih saya ingat masa sek ren mak akan beli jajan diletakkan dalam beg plastik kecik2 n buah pisang sebijik..pusing lah saya ngan yong satu taman bagi kat kengkawan tapi mak selalu ingat saya lahir 26hb..saya lahir 28hb hehehee... then bila menginjak remaja tak der lagi pusing satu taman bg bungkusan plastik..mak ubah cara pulak mak masak yang sedap-sedap tiap kali birthday anak-anak dia..kek tak pernah ada pun masa birthday anak-anak mak..

bila dah masuk alam honeymoon form 4 lah heheeh baru saya tau istilah sambut birthday tu pun ngan kawan-kawan kelas diorang cakap buat kek lah..tapi tak buat pun just baru mengenal erti menyambut birthday ber 'kek'..masa form 5 kawan-kawan wish..mak ngan abah lak dah tak buat ape-ape pun sebab dah besar kot..hehehe tapi aper yang pasti apa yang saya nak mesti mak bagi ..sayang mak Pn Hadariah Bt Ramly...

bila masuk alam U lain lak citer nyer masa kat matrikulasi UPMT kt Tok Jembal , Terangganu..kawan-kawan umah lagi sempoi..kami sambut birthday ikut bulan kelahiran ..bulan 11 paling ramai..Mona,Ju , Tengku Zawiyah n me ..Dr ninie mmg sempoi dia padam lampu bagi gelap cahaya lilin jer ..bagi adiah buka-buka kami dapat seorang sekor tikus fuhh..melompat semua org..saya cool jer..sebab saya ladybrut..heehehe ni Dr ninie gak yang bagi gelaran coz dia Brutal..saya separuh Brutal..sekarang Dr ninie dah jadi Dr Haiwan ..cayalah..merasa gak masuk Zoo Taiping percuma sebab mengaku sedara Dr Ninie..ampun...kau yang suh cakap macam tu kan ninie..dah hang pindah Penang tak boleh masuk free dah hehehe.....
bila dah masuk alam U yang sebenar saya dah tak nak sambut apa2 dah wat pe..tak penting pun..umur bertambah jer..perangai pun kena berubah..K.ija n K.Airan bagi gak hadiah  tima kasih ;)..

bila keje kat kem PLKN JIWA MURNI(jiwa kacau dak2 pelatih bagi gelaran nie) GUNUNG SEMANGGOL PERAK..tiap kali birthday  kem cuti memang tak sambut gak kawan2 kem wish jer..tapi masa 2005 dah pandai nak sambut..coz masa nie baru couple ngan Hubby ...dapat lah present n kad..(ayat2 nak tekel  ati ler nie..)..masa 2006 hadiah dah tak der tapi en Hubby antar rombongan meminang..hehehe walaupun dah jadi belated birthday..janji dapat..then 2007 saya dapat hadiah birthday yang bermakna sekali 30hb November kami disatukan sebagai suami isteri :)..tahun 2008 dapat la Ahmad Adib Hakimi..dia lahir 30hb Ogos 2008..sempoi mcm ibu gak banyak angka 8 tapi ngam ngan babah jer..ibu dia cari bila nak tido..sayang dia...dah tak sambut birthday tapi dapat la hadiah..then 2009 kami sekuarga g Perlis holiday sebab hubby pun nak angkut barang-barang dia kat maktab....2010 hadiah yang bermakna dapat puteri Nur Amni Aqilah..8.6.2010 ada gan no 8 sama macam ibu :)..dah tak rasa nak sambut birthday pun...coz da dapat family yang diimpikan..




SEMOGA SAYA MENJADI ISTERI,ANAK DAN IBU YANG MITHALI....ISTERI YANG TERUS DISAYANGI SELALU n ANAK-ANAK IBU BERJAYA DI DUNIA DAN AKHIRAT........................HAPPY BIRTHDAY TO ME ;) PEACE!!!!

7 comments:

ch@ said...

selamat ulangtahun kakak, hehehe... tak nampak pun umur nak dekat 30thn. kiut aje. ;)

::cikserai:: said...

hepi bday kak!! bday akak same ngan besfren cikserai la.. :)

adYna said...

cha : tq hehehe nanti msk 30 btl2 baru xkiut dah kot

cikserai: ye ker..happy birthday kat bestfren cikserai gak ek

dya adriza said...

u know something.. hari ni pun bday saya juga ;) selamat hari lahir~

x sgka jumpa blogger sama tarikh lahir ^^ salam perkenalan..

adYna said...

salam..kita share birthday tapi akak maybe tua ckit kot ;)

I'm farra.. said...

happy birthday! :)

adYna said...

tq farra.. ;)

Tabung Ayam