MR NUFF

cd diapers beli mahal...tapi bocor?



erms.. saya baru bagi amni pakai cd nie..beli dah lama masa dia baby tapi baru je bagi pakai..sekadar nak mintak pendapat.. semalam bagi amni pakai cd..tp air kencing dia basah sampai kat luar..adakah salah cara saya bagi pakai atau memang cd nie hanya bertahan untuk satu tempoh tertentu..coz ingat kalu ok..nak bagi amni pakai cd jer.. saya lapik pembuluh dalam cd nie..tapi tak letak ape2 plastik.. minta pandangan kawan yang ade pengalaman.. thanks.. ;)

5 comments:

kakyong said...

adyna,

anak2 akak pun ade guna CD babyland printed nih..
kalo anak yg da besor & kencing dah banyak.. kurang2 bertahan 3 jam ajer.. lebih dr tu memang boleh bocor..

satu lagi, makesure u adjust/kemaskan button dibhgn, supaya masa anak pakai dia tak nampak longgar & ruang celah peha tu pastikan betul2 kemas.. sbb CD babyland ni stretchable.. kalo pakai longgar & bila anak bermain nampak macam ade ruang (anak duduk, nampak celah kangkang/peha terbuka) maka chances utk bocor adalah tinggi..

kakyong dah guna CD jenis ni > 14 bulan...

adyna said...

OWH ADA CARA NYER YER.. KWN PUN HANGIN BELI BYK2 BOCOR..RUPA2NYA SALAH CR PAKAI EK..TQ INFO YG BERGUNA :)

S-N-B said...

Sayabpunya babyland ada 2 insert.
Jadi saya susun 2 insert tu supaya cover dari tepi ke tepi
Alhamdulillah lepas buat cam tu dah tak bocor.

adyna said...

dia ada jenis2 jugak n cara pemakaian yang betul yer... kena banyak belajar n buat research lagi nie :) tq snb

therosputih said...

anak buah pakai cd, taula sket2 pasal cd ni, nnti ada anak sendiri pun, nak pakai cd jugakla...jaga alam, jimat dit sket...

kena pastikan ruang paha dia tu ngam2, tp takleh keta sangat plak, nnti merah2 paha nya nnti...

Tabung Ayam