MR NUFF

Ruang Tamu & Ruang Makan Adyna AB

Salam

Tajuk macam chiq dina ni pemes je kan hihi 

Alhamdulillah raya tahun ni dah ada rumah sendiri , walaupun sehingga kini baru sehari kami bermalam di sini , sebab jiran- jiran takde lagi , jadi En babah cakap tunggu la ramai pindah baru kami pindah , dan biar adib abiskan persekolahan di Kemas Bercham dahulu .. 

Tergerak hati nak join pertandingan anjuran Pn Fizah  dari blog susun atur sioca,  rumah saya pun takde ape - ape lagi dekorasi , Simple je sebab saya ni Simple orang nye ;)


Sofa pink dan storage hitam tu beli kat ikea , Carpet tu pun sama ;) beli masa offer , lapang je senang adib dan amni nak berlari hihi , letak bunga hidup sebagai pembersih udara ;) frame hadiah kawin 7 tahun lepas baru digantung kalau tak masih di rumah mak mertua la kot 


Tempat letak tv , beli dekat ikea jugak , tapi tv takde sebab en babah taknak letak tv selagi belum pindah , Carpet hitam tu dari ikea jugak :)


Ruang makan kami 4 beranak , pakai je yang ni dulu , masa beli tahun 2010 harga rm199 termasuk 4 kerusi semestinya dari ikea,  cuma sebelum pindah saya beli lapik kerusi tu dari ikea , warna haruslah pink :)
Sesiapa peminat ikea tak yah bagi tahu pun mesti dah tahu kan ;) 


Gambar gelap hoho sebab langsir saya pilih semua kelabu , dan barang dalam rumah juga kebanyakan warna kelabu ... (Kete saya pun kelabu ) 

Ni le serba sedikit ruang tamu dan ruang makan umah kami ;) 

Dapat jugak lah saudara mara datang masa raya ke dua tempoh hari 




13 comments:

Aisy Nasiha said...

Wah.. simple yang kemas dan nampak tenang ni.. baca entry pun tahu tuan rumah gembira

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Cantik..kak atie pon suka umah lapang walupon anak2 semua dah bsr...Sbb klu anakbuah dtg diaorg blh lari2 :)

HeNRieTTa JoSe said...

Cantiknye...pndai akak susun atur...besar ruang tamu akak...

✿ Atin ✿ said...

Seronoknya dah duduk rumah sendiri :)Berkenan dengan warna kelabu jgak :)


http://fafatintin.blogspot.com

azizah :) said...

kemas je rumah kak.. bestnya dah ada rumah sendiri..

Tihara said...

cantik, bersih dan kemas
ske akak tengok :)

Khamsi Abdullah said...

lampu tu saya suka :)

Fizah said...

wahh byknyeee barang ikea....suka iols tgk!! =)

Helen | Living Longingly said...

Hi! My name is Helen and I'm the Local Homes Editor of live from IKEA FAMILY magazine (ikeafamilylivemagazine.com). I'd love to speak to you about a possible feature! Please could you email me at localhomes@ikeafamilylive.com? Thanks! Helen

natasha said...

congrats sis menang contest susun atur sioca..memang patut menang coz rumah sis kemas n teratur je..;)

Fizah said...

Assalam...tahniah dear, menang cabaran bulanan by susunatursioca.

http://susunatursioca.blogspot.com/2014/09/pengumuman-pemenang-cabaran-bulan-jul.html

nti emel details ke yuzai_angah@yahoo.com ya..:)

Sha Nikitasakura said...

Simple tp kemas..
Tahniah menang...
Sy dah follow..

Fazidawani ari said...

cantik..kemas jer. layak menang. tahniah..
jom follow saya http://ddiamondvitshop.blogspot.com

Tabung Ayam