MR NUFF

SURI RUMAH VS SURI KERJAYA = SUPER WOMAN

cari dalam google muka penat nie

Dari segi tajuk agak -agak sapa keje lebih teruk ??? suri rumah ke suri berkerjaya ?? pandangan peribadi saya suri rumah sepenuh masa lagi penat keje 24 hour ,ye ke? coz masa saya keje dulu  time tak ngajar saya rest gak leh lagi borak2 ngan member kuar lunch sesama..anak dok kat pengasuh amik petang, malam bagi anak tido jer ..saya tak rasa tekanan tue kuat sangat, tapi bila jadi suri rumah sepenuh masa nie n bertambah anak dunia bertukar 360 darjah fuhh.. patut pompuan byk kena darah tinggi,tambah sekarang dah dekat buka sekolah ..my hubby nak masuk ngaja balik..kena lak tukar skol yang kena g awal kena buat bekal,coz suami dapat tkr skol cina..saya kena bgn seawal kul 4 pg or 5 pg untuk urus rumahtangga, saya buat tempahan fridge magnet untuk wedding adik sedara lagi kes nak cari duit lebih ;)..join contest sana sini hehehe kat blog n paper ,amni lak dah pandai memanjat sana nak kena pantau selalu, adib boleh main sendiri dah tapi bile minum susu nak kita ada dia nak pelok..uhuhuh,amni still nyusu badan,,saya tak payah nak g SLIMM WORLD dah heheh dulu masa bersalin amni csear ingat lambat la turun berat..alhamdulillah back to normal dah..tapi hakikat nya sume wanita nie hebat walaupun sibuk macam mana pun pasal urus rumahtangga memang tip top..syukur lah ,
TU SEBAB SYURGA DI BAWAH TAPAK KAKI IBU ...

3 comments:

SYaMiLa said...

betul tu adyna...suri rumah ni 24 keje tanpa henti...

skrg ni selepas 4 thn jadi surirumah..sya dh kembali jadi ibu bekerjaya...baru ada masa rehat..he3...

adYna said...

btl syamila kdg2 jd tension n stress sgt, tahniah sya dh dpt keje..sy ptptn pun dh xbyr thn lepas :) coz dh xkeje

therosputih said...

oprah pernah cakap, semua perempuan yang berkahwin wajar mendapat seorang isteri untuk menguruskan segala kerja di rumah...hehehe

Tabung Ayam