MR NUFF

angkat tempat peranakan

ermm cite aku , hari nie kol kak ct tukang urut yang selalu aku mengurut pas pantang..aku nak set time bulan 3 nie pi ngurut angkat tempat peranakan..amni dah 9bulan time tue so ikut perkiraan kak ct 8bln dia dah berani..aku pun risau kan csear nie bukan leh cuit tak tentu pasal..kang terjadi ape2 lak naya jer..sekarang nie pun aku confius darah operate tak kuar lagi abis ke..asyik bendera merah ,sebab  tak bertungku memang tak dapat agak darah dah kuar abis ke lom..benda nie walupun setengah orang cakap kuno..aku tak rasa macam tue..memang la time ngurut nie sakit sgt tapi badan jadi ringan..
n yang buat aku tkt tempat peranakan jatuh..wanita dah tak der serinyer...maksud yang amat mendalam dari kak ct..tue yang membuat aku gusar lagi..coz aku dh pernah tgk masa arwah tok masih hidup masa tue tok usia 70an..memang tok kerja berat waktu dia muda2 sian tok..pendedahan kurang kot time tok muda2 yer la mak tok meninggal masa tok kecik lagi....nama saintifik kita panggil prolapse , patut org tua2 tak bagi masa kita anak dara bertinggung n pas bersalin angkat berat2..takut jadi mcm nie la kot

sumber gambar dari google

so bagi aku baik kita beringat dari sekarang..yang mana baik kita ikut untuk kesejahteraan kita bersama gak

17 comments:

Myra Jay said...

Mintak dijauhkan semua nie.. Tgk gmbaq pun dah takut.. :)

Cute MuM said...

boleh tanya apa tue??

zmah said...

Perkara sebegini selalunya kita kena refer pada yang lebih berusia dari kita....baik untuk kesihatan kita.

[-suziey-] said...

erkkkk ngerinyaaaaaaa..

pelik gk dh 8 bulan drh nifas ke yg xabis2 tu? ish pelik gk ni..lamanya..

nasazfrog... said...

tq sharing about this info...... :)

mummy_ayu said...

TGK PIC PUN SCARY...

Jieda said...

Ishh..ngerinya tengok gambar tu

adyna said...

tue tempat peranakan kite terkeluar..

darah nifas dah berhenti,takut sisa2 yg tertinggal je..coz saya amik pil perancang noriday maybe ada effect kat hormon..nak tgk darah stop tak.now dah berhenti makan noriday pas tanya org yg berpengalaman..

mmg tmpt peranakan kena angkat..sakit jap masa urut angkat tmpt tue..

masa mak buat pun mak sakit..tapi lega dah pas ngurut

I'm farra.. said...

mmg mcmtu ker? gerun la.. :|

adyna said...

sebaik2 nya kita jaga la..then tanya org2 lama doc n tukang urut,diaorg lagi arif.. saya pun baru tau pas bersalin masa pantang nape tujuan bile urut kena angkat tempat peranakan

bunga_ros said...

stuju sgt ngan kak adyna.. tmpt peranakan tu mmg kna jaga2 skit.. Klu pas bersalin tu kna pastikan ianya dh balik tempat asal dan dlm keadaan chat.. cam bidan terjun plak yek..

Zaza said...

eee takotnya

adyna said...

btl tu ros..walaupun zaman dah maju..mana yang bagus elok kite ikut..
zaza: memang sangat takut..mintak dijauhkan semua nie

yatt said...

uikss ngerinyer...

adyna said...

mmg ngeri sgt yatt..tgk pic pun dh tkt..

Detective Fiqa said...

Ya Allah :( takutnyer huhu mintak dijauhkan dari semua wanita mulia yg melainkan anak .amin :(

therosputih said...

mintak2 dijauhkan dari sume nih...ngeri nengok...takmo duduk cangkung lagi dah...seram...

Tabung Ayam