MR NUFF

serba salah dibuatnya

salam...


semalam pagi2 kul 8 dapat kol dari klinik sg besar, misi gtau sy punya appointment kat Hospital Sabak Bernam hari nie..terkejut la.. coz diaorg takde kol ape2 pun gtau(janji nak gtau awal2) xpe lagi..then dia suh amik surat kat klinik dulu..
gtau en eddy suh bawak mau tak hangin dia..ngah kat skol ada kelas tiba-tiba nak ajak teman g hospital..pok pek pok pek..jap last2 saya amik keputusan g sendiri bawak amni..tawakal je lah harap2 dia tak meragam...

abis satu bab... masa nak parking kat klinik ..ramai orang hari nie, org cek kencing manis hari Rabu..saya terlanggar tembok kat tepi jalan dah tak tau nak buat pe..nasib tercalar jer.. (dalam hati habis ler en eddy marah)
dah amik surat terus zas ke hospital..

sampai sana kul 9 lebih..saya no 12 ada 14 orang semuanya... memang ada doc pakar(dr hosp.teluk intan).. tapi yg musykil nyer..dia cek sampai kul 10.30 jer..pastu dia kuar..maybe minum pagi kot..tak per la..tau2 sampai giliran saya dalam kul 11 lebih.. doc pakar tadi tak masuk2 pun..ada doc biasa jer.. 
cek pun mcm biasa kat klinik sg besar..scan mcm tu gak ada 3kantung kosong 1 kantung ada bb, saya tanya ada masalah x..dia cakap tak de masalah tapi tak berani nak cakap ape2 lagi..dia takut gak bb tak membesar coz bb sorang lagi amik pembesaran bb lagi sorang.. tp kan 3kantung dh kosong..dia suh dtg lagi 20hb 3 nie.. appointment kat klinik sg besar 13.3..bape kali nak dtg nie

misi kat cni ckp saya kena g hospital jumpa pakar..tp nape xjumpa pun pakar then ngape nie je result saya dapat..3jam menunggu result sama jer mcm doc kat klinik sg besar.. penat dtg jer..kalu yg xder transport tue mcm mana la gamaknyer..

gtau en eddy dia tak bagi dtg dah..bukan ke scan selalu aka efffect kat bb?
serba salah dibuatnya..saya risau keadaan bb, kang xikut appoinment kena sound lak kalu jd ape2 kt bb..tp kalu dah mcm nie je cek nyer..tak payah ler g selalu kan...

kalau saya berduit nak jer g swasta tanya ape sebenarnya keadaan dalam perut saya nie.. baru 3bulan lebih perot dah besar..selalu 4bulan baru nampak... malam pun rasa perot berlipat2 jer..senak

tawakal pada Allah jer... semua akan selamat

5 comments:

HeNRieTTa JoSe said...

Sabar la...Dugaan ALLAH tu...cuba g jer check cam biasa kt knik...tkut gak kang aper2 sian bby...scan xsure ada kesan kt bby x...rasa macam x...klu x-ray mmg ader kesan...

Kakzakie said...

Itualh sebabnya mengapa kakak lebih suka ke hospital swasta. Selain boleh buat masa hari cuti juga dibuat dari a-z pada hari yg sama kalau ada masalah tak adalah tunggu appointment - takut kan.

Sabarlah adyna - tapi kakak rasa cuba sesekali pergi ke pakar pulak bimbang jugakan kalau nak tunggu tarikh tu. Janin dlm perut 1-2 minggu pun dah berubah

adyna said...

henrieeta

kalu xder effect lega rasanya.. :)

adyna said...

kak zakiee

mmg ada plan nk try g cek swasta gak.cuma takut en hubby xnak jer..

sekurang-kurangnya lega pas dapat tahu semua sebab..xder la rasa bimbang sangat kan..tq kak bagi support

man said...

doa banyak2

Tabung Ayam