MR NUFF

Buat duit dengan DUIT

salam 

semalam berjaya jugak memenatkan diri g Jusco Station 18 yang baru je buka kat Ipoh , amik nak g sangat penat betis2 kakiku, ;)
pasni takder hal taknak ler g sesaje , nak beli barang ok.. tak larat jalan heheheh

saya g Popular nak cari buku nie ,  RICH DAD POOR DAD sebelum nie dia  versi bahasa Inggeris takder hati pun nak beli coz tebal sangat n nak baca mesti mcm kura-kura , so bile dah ada versi bahasa Melayu oleh PTS... saya tak lepaskan peluang untuk memilikinya..coz membaca juga hobi saya,

sekadar bagi tagline depan buku nie



' orang miskin dan kelas menengah bekerja untuk wang'
'orang kaya mempunyai wang yang bekerja untuk mereka'

buku nie dapat BESTSELLER Buku Kewangan Sepanjang Zaman

.. ingin berkongsi juga satu ucapan motivasi oleh seorang menteri sewaktu slot man jada wajada di TV AlHijrah

nak duit kite mesti kena ada DUIT

DUIT kat cni membawa maksud

D - Doa
U - Usaha
I  - Ikhtiar
T - Tawakal

semoga DUIT bagi kite motivasi diri untuk meningkatkan diri .. saya ..dan kengkawan.. walaupun saya sekadar suri rumah (SOHO) saya nak majukan diri..dan business kecik saya

PTPTN pun tak habis bayor lagi nie... ^_^

 


3 comments:

Mummy GreenyHouse said...

mcm best je buku ni ade versi melayu dah.. :)

p/s: moga maju jaya biznes awak.. :)

adyna said...

Cuba le baca nanti mummy :)

izan mama mia said...

saya tak berapa faham kalau bahasa inggeris nih..hihi

Tabung Ayam