MR NUFF

Meninjau Rumah Kami

Salam

Agak penat Minggu ni , terkejar- kejar Dari sungai besar ke Ipoh pastu ke chemor , semuanya sebab orang nak datang untuk ambil ukuran grill Dan langsir . 

Grill kami guna kan Khidmat adik sepupu suami yang memang bekerja dalam bidang ni 

Bagi langsir pula kami Guna Khidmat uncle langsir yang Mak mentua selalu upah jahit langsir , testimoni mil langsir beliau 10 tahun masih cantik :) 

Dah Dapat quotation langsir telan air liur , tapi memang berbaloi sebab kos di Kira termasuk bidai Dan rod langsir

Alhamdulillah semalam masa tengok rumah cermin Dan pintu dah di pasang , dia orang pun cat lapisan pertama 

Jom layan gambar jap 


Syukur sebab Dapat kawasan ni sebab masih Ada suasana kampung Dan bukit 


En baba tengah Belek katalog wrought iron 


Pintu dah pasang belum syelek lagi 


Tempat ni plan nak tanam Pokok buah-buahan


Kat Sini nanti nak tanam Pokok hiasan

Nota comot: dah beli rumah ni aktiviti shopping Dan jalan- jalan kena hold lah , banyak budget ke arah rumah , semoga saya Dapat Pindah ke Perak , Amin 

11 comments:

DYatie said...

Besar nya rumah akak. Kami tak dapat ke Perak tapi ke KL la jawabnya. Semoga kita sama2 mendapat 'kehidupan' baru di tahun baru kak. InsyaAllah.

Aisy Nasiha said...

Wah..rumah dah nak siap tu..seronokla nanti.. semoga cepat dapat tukar n dpt la tinggal bersama sama ahli keluarga nanti kat rumah baru tu..

adyna said...

@DYatie Tak lah yatie cuma Ada tanah lebih sbb corner lot , ni pun alhamdulillah dah 6 tahun kwin baru mampu beli rumah

Kakzakie said...

Kalau ada banyak ruang tanah utk bercucuk tanam kakak suka Dyna. Best banyak boleh dibuat.

adyna said...

@Aisy Nasiha Insyaallah semoga segalanya berjalan lancar , result pertukaran 20hb ni Dapat tau

adyna said...

@Kakzakie Itu lah Kak , seronok bila tanaman keluar kan hasil ;)

Kesuma Angsana said...

alhamdulillah.. xleh nk komen pjg2 kebusyan sgt ni ! mengejar waktu lunch tuk terjah laman kawan2 !

izan mama mia said...

coner lot ke...besar nampak laman siap boleh tnam pokok buah

Kniedaz said...

luas juga tanah tepi rumah tu...kalau buh rumput karpet n pokok buah pun bagus...sejuk je

PearlVelvet SueQys said...

Slm singgah membaca tengahari ni !

cik laili said...

mudah-mudahan dipermudahkan segala urusan - dapat pindah ke Perak & masuk rumah baru.

Tabung Ayam