MR NUFF

PETUA RAWATAN ISLAM UNTUK SAKIT KEPALA

salam...
saya jumpa petua rawatan islam untuk sakit kepala,
en babah memang selalu sakit kepala...
di bawah ada senarai surah yang boleh dibaca


1. Baca Surah Al-Fatihah (1kali)

2. Baca Ayatul Kursi (3 kali)

3. Baca Surah Al-Ikhlas (3 kali) 3. Surah Al-Ikhlas (3 kali)

4. Surah Al-Falaq (1 kali)

5. Surah An-Nas (1 kali)

6. Surah Yaasin ayat ke-58 (3kali)

7. Selawat ke atas Nabi SAW (3 kali)

NOTA: Sepanjang membacanya letakkan kedua-dua tapak tangan di kepala, terutamanya pada bahagian yang sakit.

sumber: dunia kesihatan

6 comments:

Aisy Nasiha said...

Ni bagus ... Ada kadang2 rsa tak nak bergantung kepada ubat..n lagi berkat buat mcm ni.

izan mama mia said...

kalau dh sakit kepala tuu datang...mmg xleh nak fikir dah...sampai guling2

Kesuma Angsana said...

tq share this ye

ayut said...

byk kelebihan surah2x dlm Al-Quran..cuma tahu dgn tak je ...

Mama Adam said...

setuju dgn aisy. makan ubat banyak2 takut ada side effect

therosputih said...

encek leo pun selalu sakit kepala, kadang2 tu tensen ain sbb tiap2 ari sakit pale, tp suh makan ubat, try petua tu, petua ni taknak...

Tabung Ayam