MR NUFF

gara gara NORIDAY..



SALAM 1 MALAYSIA..cakap pasal NORIDAY nie saya dah jadi pening pale,sesiapa yang amik perancang n nyusu badan tahu lah ape tue Noriday,sebenarnya saya dah tak tahu nak amik perancang aper dah, dulu masa bersalin adib amik perancang suntik hormon tapi penangan nyer lagi dahsyat period je memanjang..then bila bersalin kan amni saya tak nak dah amik suntikan try lak noriday sebab saya menyusu badan xnak susu kering,hasillnya tetap sama kacau hormon gak tapi ok ckit coz dia bagi peluang saya x period dalam masa seminggu ,plg lama la, tapi pas tue datang blk...jd geram pun ada..kang suami cakap suh berhenti makan perancang terbabas susah pulak..masa adib sampai makan pil suh berhenti kan period hasilnya cepat jer subur n terlekat ;) salah sendiri gak..so kali nie sebab amni saya csear saya nak jaga betul2 that why saya amik pil nie..tapi suami dah bising2 org dah kahwin paham lah kan ;) xkan saya nak berhenti makan pil kot..riso..ada ke kawan2 yang jadi macam saya n ada kaedah lain..share ngan saya ..;)

11 comments:

kak long said...

betul tu...kaklong pernah disuruh makan ni...hasil nya anak kaklong yg last dua org ni rapat2...dah malas nak pikir pasal noriday ni....lepas ni nk guna implan lak rasanya...

adYna said...

kak long sekarang tak guna ape2 perancang dah la ek..implan tanam kt lengan tu kan,kena tkr selalu x?

kak long said...

skrg guna kondom,tapi..lepas ni rasa nya nk guna implan....tapi tak kompom lg...
rasa nya implan ni dia ada tempoh2 tertentu...

kakyong said...

adYna,
guna kondom la.. minta la kerjasama suami..
kdg2 kalo pancut luor pun, kalo lambat dicuci.. melekat juga...

Eddy said...

uik... open betul nie... tak best la pakai kondom. tak feel hehehehehe

~ yus ~ said...

salam...

hehe perbincangan 18sx ni.

Saya di beri Norriday tapi tak pakai pun. Dah pernah guna dulu sebelum dapat second child, tapi bila terlupa, melekat cepat juga.

Sekarang saya rancang sendiri, selepas dari anak kedua pakai cond*m. Suami beri kerjasama...sebab dah 3 kali dia tengok saya melahirkan dalam labour room tu. Kesian kata dia...:D

Salam kenal ye..

adYna said...

kak long n kak yong : tu yang susah takder kerjasama ,dia xmo pakai

eddy: nak feel je tau ye.

Yus;salam kenal ,hehehe 18sx nie mmg last plan nak suh pakai kondom jer tapi tuan bdn xmo..

pasni nak paksa gak..mana aci pompuan jer kena beralah hehehe

Puteri Zaza said...

zaza mkn jgk noriday tu..tp sekarang dh pakai kondom..

Zakiah_MamaAdamz said...

Slm knal...
Sy pas beranakkan Hilmi, makan Diane 35.Lehla thn 2thn lbh. Tp Hilmi minum botol.

Pas beranakkan Dzulqarnain,try Noriday sbb dah xkja. So, hubby suh nyusu bdn. Tp, bdn xleh tma.Pening & muntah2. So, buat anzal ja..

Tapi, ni dah ngandung anak ke3 lak...Terbabas kot...hehehhee

adYna said...

puteri zaza:mmg cdg nk guna kondom lak pas nie ;)kena diskus baik nyer hehehe

zakiah_mamaadamz:itu yg risau nye kang bl dah buat anzal terbabas lak..kali nie kena jga btl2 sebab csear nak bg baik btl2 perot nie,hehehe

therosputih said...

bace komen di atas ni satu2 sebab nak tahu apa next step pasni after dan deliver...cadang nak amek pil, kalau boleh yang tak mengganggu susu badan dan boleh jarakkan anak jugak...errr...

Tabung Ayam