MR NUFF

mentarang part 3

watermark ku xboleh guna sebab lappy ku xdak photoshop ...nak buat mcm ne..
nak citer pasal mentarang sebelum nie part 1 n part 2 tue aku ada introduce ckit ttg mentarang nie, so bile jiran bg mentarang nie aku kena masak sendiri lak..uhuh mencabar nie.. 1st time masak n nak kena basuh...mentarang nie dalam bdn dia ada kuku mcm kuku manusia tue..kalau xbuang leh sakit perot..kak ana jiran ku yg gtau..so masa cuci aku pun buang..yg benor nak p tanya lebih detail tapi ank tdo xsama time so buat jer sendiri..niat asal nak buat mentarang celup tepung je..xjadi pastu nak goreng lak..xjadi gak last2 aku buat kari hehehe..tp xikt aturan letak rempah jer patut xsama macam kak ana buat hehehe..pas aku buat pg tue ..kak ana bagi lak ptg tue kari mentarang..








mentarang fresh baru di kutip oleh jiran ku anak beranak nie dah buang selut nya kalu x mau penuh tanah lagi


isi mentarang yang telah siap diasingkan dari kulit masa nie aku xbuang kuku dia lagi


tadaaaaaaaaaa nie ler rupa kari mentarang aku yang xseberapa tapi en eddy suka ok dah..
pasni bila anak2 dah besar ckit leh la bawak p cari mentarang..
sekian adanya mentarang part 3 :)
kome terliur dak???

7 comments:

SyaNa said...

beb, ko cr tutorial kasi komen box ni asing dr entry
susah la nk komen :-)

aku pernah msk mentarang..tp aku buat rebus mcm kerang rebus tu je

adYna said...

hehehe ye ke susah ??? haiya aku masih byk perlu belajar nie..

rebus pun sedap gak tapi mesti lagi lembik hehheh

kakyong said...

apa masalah dgn kotak komen ni, okay jer.. guna window stail ni la bagus.. :)

metarang x penah makan.. dengor citer org jer...

download la picasa3.. kakyong guna picasa3 jer utk edit gambar & letak WM.

adyna said...

nie dah tukar ltk dlm kotak kak yong..b4 nie kena komen kat bwh pos ;0

eh boleh ke kak yong guna picasa ltk wm? picasa dah download tapi xth cara nak letak wm ..kena berguru ngan k.yong lagi nie

zaimzero said...

cara nak basuh mentarang pun sy x reti sgt huhu-http://zaimzero.blogspot.com/2011/03/hah-apa-tu.html

adyna said...

ZAIMZERO nak basuh kena berhati2 , kena cuci betul2,takut salah basuh sakit perot ;)

therosputih said...

first time dengar benda alah nama mentarang nih...adik beradik siput la jugak ni kan...

Tabung Ayam