MR NUFF

SUNTIKAN EPIDURAL PENYEBAB SAKIT PINGGANG???

SALAM...

saya tak sempat lagi nak jejak kawan-kawan..internet problem ngan saya lak kena siapkan order bantal..ingat raya2 orang tak nak bantal..alhamdulillah rezeki ramadan.. ^_^

saya salah seorang pesakit yang menggunakan epidural sewaktu bersalin kan amni..then masa operation tumpah darah saya tak tau epidural ke tak yang pasti lepas je masuk bilik operation saya sempat cakap ckit jer.. pastu dah tak ingat ape2..

bukan aper saya jarang nak sakit pinggang lutut kaki serentak..selalu nya sakit pinggang jer..

al kisahnya masa interview tempoh hari saya kena dekat tingkat 2 , ada lift tapi tak nampak pun masa nak naik..saya memanjat ler yang boleh tahan gak ketinggiannya.. masa panjat tak rasa ape2 pun macam tu gak masa turun..tapi bile saya masuk kete..mula-mula saya sakit pinggang maybe time period(simptom je rasa tapi darah tak kuar ) pastu tangkap kat lutut... rasa macam nak duduk je..pastu dia turun ke tumit kaki... dah ler singgah tesco setia alam beli barang dapur..saya dah tak tahan sangat..bile sampai rumah ingat dah ok..masih sakit lagi..sapu minyak ckit.. pas isyak n terawih terus tido.. bangun pagi dah tak rasa... musykil gak adakah sebab operation saya jadi macam nie.. lagipun 4bulan dah berlalu..patut la orang cakap major operation mau setahun gak nak pulih..

nota kecil : usaha untuk balas jejak...caiyok!!!

5 comments:

:: Mrs.Eady :: said...

so far takde pulak pernah kene mcm tu...walaupun dua-dua major operation..

Kesuma Angsana said...

KA ada dengar jugak tp x pasti kena tanya org2 yg lebih tahulah. bersalin 3 kali tu pown xde epidural bagai, so x tau nk komen apa! but my sis cakap memang ada kesan kalau apa opt yg guna epidural ni.. apapun jaga diri yek

adyna said...

kes say lain ckit..major operation bukan sebab bersalin je..hilang darah banyak n kena buang uterus..operatin menegak ,tu yang badan tak betul2 kuat lagi..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

sakit pinggang sbb epidural?ermm cma x tau la pasal ni..mungkin sbb akak c-sec kut..luka dalaman selalunya ambil masa nk sembuh..take care tau.

lynn kamarul said...

awk ddk area shah alam r klang eh.. sy biasa jugak ke tesco setia alam cos tinggal di kapar

Tabung Ayam