MR NUFF

vitamin b complex tambah selera makan ke???

salam...

syukur dah tamat sudah LD yang dianjurkan...
tq pada yang memeriahkan LD ni
^_^




hari nie saya nak berkongsi n bertanya, adakah vitamin b complex tambah selera makan dan menggemukkan??? seperti sedia maklum vitamin nie akan diberikan kepada mereka yang mengandung , derma darah, dan menjalani pembedahan..

saya makan vitamin nie selepas pembedahan, bile doc bagi dah habis saya tanya boleh teruskan makan vitamin nie x, coz masa ngandung azim ada lagi vitamin nie saya baru ambil.. 

tapi yang merunsingkan selera saya makin menjadi-jadi.. saya dah stop tiga hari yang lepas..ingat akan pulih diet normal saya, tapi tak , still nak makan or mengunyah jer..

habuan yang dapat bahagian 'drumstick' saya melebar dengan jayanya.. lengan dah berisi tapi badan kering...

mcm ne nie..terus habiskan vitamin nie or berhenti sampai vitamin nie hilang dari badan???


6 comments:

IntaNBerliaN said...

yap betoi.. vit b complex leh tambhkn selera mkn.. dulu ms sy zmn bujang, nak tambah selera mkn, sy mkn vit ni la.. hihii

ketika peknen alisha, sy pun mkn gak vit ni.. tp sy ada bhenti sekejp sbb sebulan sampai 3kg naik...

Dira said...

Mencelahnye :)
Sy ada amik vitamin b dan lain2 lg vitamin. Berat sy memang pd tahap obes. Yg besnye, bila dah sebulan sy amik, berat sy turun 2kg. Dan lepas2 tu, berat sy dah x naik2 wlaupun x jaga makan.
Hakikatnya, kita perlukan vit b untuk tukarkan gula kepada tenaga. Ambil vit b lepas makan, bukannya sebelum makan utk elakkan selera makan bertambah n bykkn minum air kosong.
http://alamistore.blogspot.com/2012/05/vitamin-shaklee-menggemukkan.html?m=1

HeNRieTTa JoSe said...

rrr....rietta xtaw akk...akk tnya farmacies...dorg sure taw...sbb,tiap obat yang doc bg....mesti ada keprluan dia pada tubuh...

adyna said...

intan..: kesan nyer akak dah dapat..berat naik :) hehehe maybe pas pantang sama kot 2yg pulun makan

adyna said...

dira: mmg makan selepas makan ubat dia kecik jer.. tapi powernyer..menjadi2 suka makan heheh

adyna said...

rietta: en hubby suh je makan coz nnt senang luka dalam sembuh ^_^

Tabung Ayam