MR NUFF

Petua Kecilkan Peha

salam..

semalam baca rapi , ada bagi petua kecilkan peha 



try buat 2saat pun rasa berat jer..

caranya sandarkan badan ke dinding then turun perlahan-lahan n buat macam kita duduk kerusi..kena bertahan selama 10 saat.. dah ok baru tambah ke 1 minit..saya failed hehehe nampak sangat berat.. 
jadi tak balance badan nie.. kurus tapi melebar jer..

yang ini lak saya jumpa tips yang lain


1 – Anda hanya perlu baring terlentang.
2 – Angkat kedua-dua belah kaki keatas -90degree. Tarik Nafas ketika angkat dan lepas nafas slow2 ketika turunkan kaki anda. Lakukan setiap hari 3set. 1 Set 10 kali.
3 – Angkat sebelah kaki keatas. 3 set juga seperti diatas.
4 – Sit-up – Lakukan sit-up setiap hari sebanyak 3 set juga.
Aktiviti diatas juga boleh mengempiskan perut saya dengan berkesan.
Anda perlu melakukannya secara konsisten. InsyaAllah anda akan dapat melihat perubahannya dalam masa yang terdekat.

jangan putus asa !!!

p/s: start pakai losyen anugerah  sebab felinna pakai jadi gatal2 dah selamat bagi pada kakak dah ;)

19 comments:

izan mama mia said...

selamat mengkecilkan paha

hainom OKje said...

Bagus ni Adyna...memang nak kecikkan peha yg besau ni..he..he...

Kakzakie said...

Kalau rajin buat kakak percaya boleh berjaya tapi macam kakak ni Dyna memang tak rajin..

Kesuma Angsana said...

gd tips tq ye

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk snng tp lau mls takleh watpe kan..hihi..

oh, gtl2 ea..yui bru nak bli t.

Ratu Hatiku said...

Bolehlah cuba nnt :D
Fellina tu betul2 berkesan ke?

Mayang ABDUL RAZAK said...

SAMA LE.. DAH STAT TUKO KE LOSEN ANUGERAH... BES LE TIPS KURUSKAN PEHA NI..

Kniedaz said...

macam senang tapi entah bila nak buat..baru baring je anak2 naik kuku tok iman ^_^

nur anis said...

saya pun tengah rajinkan diri buat semua tu...penat..huhu

NoEn said...

xpernah cuba...nk try buat la ptg nnti...dapat bertahan ke tak

ayut said...

ayut alalu bt time baring tu..sblm tido..tp lom lg kecik2x gak..hahahha :p

Si Matatajam said...

Nak try petua Rapi tu..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

salam kak..
tq for sharing..cma pun dlm usaha tgh kecikkan peha ni.. oh my~~~

mama_saly said...

betul tu ,peha lah bahagian yg 'melebar' hihi..
boleh diamalkn jg nim...>,<

Amalina Ali said...

kena try ni. HIHI.

ieda said...

ekekke .. ada ramai kawan2 yg ada problem nak kecilkan peha ..
akak alhamdulillah x alami masalah tuu ;)

TQ sharing dik !

Eca Dwinky Asha said...

da lama try tpi xconsistent buatnya..so,xde hasil la.hahaha

Mama Adam said...

tau.... tapi malas. makin gebu la peha

mawar berduri said...

tip yang berguna..

Tabung Ayam