MR NUFF

melawat adik di hospital

salam..

alhamdulillah , semalam kami sekeluarga berkesempatan g melawat adik di hospita;..doc cakap lagi 2hari pas masuk ubat antibiotik dalam darah, boleh discaj..





disamping orang kesayangan yang setia menanti ;) ibu n tunang beliau..


adik cakap dia ada g buat outdoor games utk staff kpj kat tasik putrajaya..masa tu dia dah rasa macam nak demam then bile dia p terjun tempat yang air tak mengalir kuat maybe dari ctu dia kena ntah lah..tapi dia ada cakap dia p lepak kat warung untuk merokok(amalan yg tak bagus jgn ikut :) then minuman dia ketak kat ctu..pastu rokok terjatuh dia p amik balik dengan keadaan persekitaran yang tak bersih maybe ada kencing tikus kat ctu.. menyumbang lagi la penyakit nie..

apepun masa doc datang check dok sempat berpesan gak kalu kat rumah makanan yang tak abis..buang jer lah jangan biar semalaman di bawah tudung saji ..takut2 ada tikus dia tak dapat masuk dia kencing jer kat tepi tudung saji..kite lak p pegang tudung tu lupa basuh tangan..

so kat mana2 pun berhati-hati lah..

tempat2 perkelahan pasti kan mandi or basuh pinggan ditempat yang air mengalir bukan air yang bertakung..

p/s: adik dah kena sound ngan tunang pasni no outdoor.. heheheh..


6 comments:

Kesuma Angsana said...

moga adik u cepat sembuh ye!

IntaNBerliaN said...

a'aa betoi tu... air kencing tikus ni bahaya kan.. mmg kne berjaga2..

Cho Zila said...

bahaya kan .. harap semuanya ok belaka..
akak suka outdoor xtvt dulu sekarang memang dah kurang.. alahai kalau dah biasa outdoor memang payah nak tinggalkan ...

HeNRieTTa JoSe said...

hehehe.....rietta suka outdoor gak....tapi itu la...skank....semua kena hati hati....moga adik akak cepat smbuh....

nur anis said...

semoga sembuh cecepat..:)

Bazilah (^0^) said...

malang tak berbau kan kak. semoga adik akk cpt sehat n akk sekeluarga pon take care :)

Tabung Ayam