MR NUFF

udang lipan

salam...

bz ckit ..nak update pun selalu tak sempat... semalam mak datang umah..kami g pasar sama2 mak nak cari ikan fresh..

tup2 jumpa udang nie

pic:en google

tengok macam bentuk lipan kan..

saya tak pernah beli sebab tak tahu masak..n pernah makan sekali direstoran 3r di pentai remis perak..tup pun makan yg dalam tomyam...

then cina tu cakap senang je masak..buang  tepi n kepala jer...dia bagi rm3 jer memang banyak..
sebab dia nak tutup kedai dah

kami buat goreng..gamak nyer cina tu lupa gtau..en babah yang gtau saya.. udang nie tak boleh masak lama kang isi dia kecut hilang..memang pun saya tergoreng lama... ada yang dah kecik :) 1st time masak..
tapi memang sedap..isinya manis :)
..cubalah...

5 comments:

IntaNBerliaN said...

rm3 je.. murah betoi tu...

nuyui a.k.a miss YUI said...

yui pon tak pernh try.. sedap ea..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Ya… Udang Lipan…
Semua sepisis udang cma ngap Cuma udang kara ngan udang ni je x mkn.. isi die rase lain la.. xsedap.. huhuhuh.. ;p

.: iEyLa :. said...

weee....cam sedap je nih..hiks..

Kesuma Angsana said...

KA pown ingat2 lupa pernah makan ke tidak hehehe

Tabung Ayam