MR NUFF

jangan dok fikir nak kurus je ^_^

Salam...

wow ramai yang mengetop!!!!
 mesti lah kita nak jadi yang terbaik kan..
bukan pada umum untuk ahli keluarga kita pun ok per 
 :)

nak cite ckit pasai kurus..semua orang perempuan kalau boleh tak nak badan kita gemuk kan.. tapi jangan sampai jadi macam nie

kalau ditiup angin pun rasa boleh melayang..kurus kemana , cantik kemana.. yang dapat sakit




sedikit info tentang anoreksia nie...




tahukah anda apabila anda berdiet dengan mengurangkan jumlah kalori yang masuk kedalam 

badan anda, anda akan alami penurunan berat badan.

penurunan berat badan ini adalah disebabkan pengurangan jisim otot dan lemak.

Tetapi, jika penurunan berat badan anda disebabkan oleh otot itu sebenarnya tidak bagus.

Risiko untuk terjadinya rhabdomyolysis adalah tinggi.

Apakah itu rhabdomyolysis?

Ia adalah satu proses penguraian sel-sel otot. dan sel-sel otot akan hilang.

situasi ini akan menyebabkan anda lemah, tidak bertenaga dan 'kurus kering'.

Anda nak ke tubuh badan anda kering kontang? macam anoreksia nervosa?



ish kalau teman.. syukur dengan keadaan teman sekarang cuma nak kurangkan lemak di pinggul peha nie je, hehhee nak jugak tu



11 comments:

adyna said...

tau pun..... :)

eddy ipoh said...

tue la.. lain kali log out dulu

therosputih said...

nak maintain berat badan je, dan kekal sihat...

Hazwani Harun said...

Kurusnye, tkot plak tgk..hihi

nuyui a.k.a miss YUI said...

kalau kurus sgt pon takut ada mslh je t..

nur anis said...

scary je tengok kan..

Rai Ourkizuna said...

bak kata trainer yg saya jumpa.. jangan aim pada weight loss, tapi aim pada fat loss..

Kakzakie said...

Kurus sangat tu dah panggil kedengkik org kata memang tak cantik dah..

Kesuma Angsana said...

la smapai kering mcm tu ! tgk pown takut ler

IntaNBerliaN said...

terlalu kurus ni... takut plak tgk..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

kurus cenggitu xmao le..nk kurus & sihat :)
hihih

Tabung Ayam