MR NUFF

Petua Penampilan Diri +MINI GA tamat

SALAM...

alhamdulillah ramai jugak yang mengetop!!!

saya tak dapat buat list peserta tapi ada 31 orang yang mengetop, saya akan kira berdasarkan turutan komen tidak termasuk 2komen yang tidak berkenaan ngan jom mengetop ye..




JOM BACA TIPS :)

 (saya nak masuk kerja balik tu yang nak siapkan diri supaya berpenampilan ^_^)

Petua Untuk Membentuk Penampilan Diri 




1. Potongan rambut – Pastikan potongan yang sesuai dengan peranan, kemas dan menarik. 


2. Pilihan warna dan corak - Pilihan warna yang kena pada tempat dan masa serta 'matching'. 



3. Jenis pakaian - Sama ada batik, kasual, sukan, kot dan sebagainya. 



4. Kemas dan rapi - Sentiasa digosok rapi. 



5. Kasut - Kasut yang sesuai dengan tujuan kehadiran anda di satu-satu tempat atau majlis. 



6. Aksesori - Jam tangan, beg, gelang dan rantai (bagi wanita), haruman dan lain-lain. 



7. Jenama - Bukan perkara utama tetapi digalakkan bagi yang mampu. 



8. Kesihatan diri - Keceriaan wajah, kelihatan sihat, kuku, kulit dan sebagainya. 



9. Gaya - Cara berjalan, bercakap, ketawa dan mimik muka. 



10. Senyum - Rahsia utama penampilan diri ialah senyuman yang terukir.



p/s : minggu nie bz nak buat check up n g mahkamah
saya tak dapat BW cepat, harap kawan2 jgn berkecil hati yer
pasni saya terjah

6 comments:

therosputih said...

musim bizi bagi ramai blogger...=)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

tq for sharing.. :)

selamat menjalankan tugas juga wat akak :)

HeNRieTTa JoSe said...

Gud luck akk....posting kat mana....

Psss...rietta pown sbuk sket minggu nie....exam....

Maria Menado~ said...

oh bila GA ni bermula kak.. terlepas saya. hehe. last week saya tak dapat buka blog sangat.. next time saya join.. :)

Kesuma Angsana said...

tq share tips ni ye!

steffany daph said...

penampilan diri penting utk menambahkan keyakinan diri (:

Tabung Ayam