MR NUFF

tutorial letak kan tajuk entri sebelum tajuk blog

salam
hari nie saya nak kongsi kan tutorial bagaimana nak   letak kan tajuk entri sebelum tajuk blog
post it before title blog / me n my family 
contohnya : 
banyak agenda ^_^ / ME & MY FAMILY
 Yang ini menggalakan search engine optimization (SEO) untuk menaikkan traffic blog kita.

Cara nak buat?

1. design > edit html dan ctrl f

2. cari <title><data:blog.pageTitle/></title>

3. GANTIkan kod diatas dengan

<b:if cond='data:blog.pageType == &quot;item&quot;'>
<title><data:blog.pageName/> | <data:blog.title/></title>
 <b:else/>
<title><data:blog.pageTitle/></title>
</b:if>

4. SAVE.
cubalah mana tahu membantu kawan-kawan meningkatkan trafik ke blog anda ;)
KREDIT TO : http://www.ceritadqimie.com/search/label/Tutorial

10 comments:

IntaNBerliaN said...

toturial yg bagus ni :-) blog saya dah buat

izan mama mia said...

insyaallah nanti saya nak cuba buat juga...tq berkongsi yer

♥ Cmª shIemª ♥ said...

tq 4 sharing,cma dah tuko :)

ayut said...

nnt jd ye kat mne?blur jap...hahahaha :D
tp tukar jela dulu ;) mekaseh kak!

Shasha Yacob said...

nice sharing. nanti nak cuba lah.

Dianaa said...

nice tutor ^^

therosputih said...

tak pernah tahu plak pasal ni, ke dah tahu tapi tak sedar diri dah tahu...errr...dah pening dengan ayat sendiri...hehehehe

Hisyam ecam said...

bulan lepas dah buat....tapi die tertukor balik....apesal ntah -_-

Hisyam ecam said...

oke...thenks... ;)

Ummu Haseena said...

utk blogskin xde ker? dah pnt cari tuto ni.. rasa cam nk giveup dah guna blogskin..

Tabung Ayam