MR NUFF

cermin mata VS contact lens

salam...

dah lama tak update entri dengan banyak... sibuk menyiapkan order bookmark nie ha


kakak ipar order untuk man bagi kat cikgu tadika..coz next year man dah darjah 1...

alkisah tentang spek nie.. mula2 nak pakai contact lens en babah tak bagi sebab katanya bahaya.. so saya cakap la nak buat spek baru..sebab spek saya nie dah kembang kakinya..nie nak masuk keja nanti :) macam student lak..nak masuk u semua nak baru..

so ape pendapat kengkwan better pakai spek or contact lens.. before nie memang saya pakai contact lens..sejak dah tak keje saya dah tak pakai sebab mana nak cari ongkos nyer...

sumber: en google

dulu saya pakai brand nie..


kena beli 2 kotak untuk kanan 2.5 n kiri 2.0 so dapat 6bulan..dulu rm100 untuk dua kotak nie..skrg tak tau la harga macam mana...

so boleh bagi pendapat tak??

psst:BE KE 13 DAH MASUK NIE ;) ALHAMDULILLAH

17 comments:

Kesuma Angsana said...

wa kreatif juga ye... KA prefer pakai spek je

:: Mrs.Eady :: said...

Alhamdulilah..

Dira said...

Im using both..
Spek n contact lens.. Mostly keluar jln2 br pkai lens. Means, jarang pkai lens r tu.. Nak selamat n jimat klu pkai kadang2, pkai daily disposable. I beli brand acuvue gak. Kena beli 2 kotak gak sbb power lain. Klu beli yg sepasang utk 3, 6 bulan tahan, mmg membazir, sbb dlm 3 bln pkai pun 4,5 kali je.

http://whatever-ville.blogspot.com
www.facebook.com/alamistore

nuyui a.k.a miss YUI said...

cntik bookmark tu.. cute aje..

Afasz said...

haritu MHI ada siarkan keburukan pakai contact lense. takut kalau tak jaga cara pamakain contact lense.

Mayang ABDUL RAZAK said...

pakai spek skema sket tapi kalau pakai lens ayu sket... heheh gurau aje ekk

nur anis said...

sekarang dah lama tak pakai lens..malas nak beli..huhu

Kakzakie said...

Kakak dari dulu pakai spek sejak ada masalah pakai contact lens. Anak kakak pun kakak tak bagi pakai contact lens sebab duduk asrama takut tak pandai jaga kebersihan..

cik azLyzah⊙.☉ said...

wahhhhh...cute lah bookmark tu =.=
kalau cik kan sis.baik pakai spek.Lens ne kene jarang2 pakai..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

Cma bukan pengguna tegar spek. Jadi x pasti nk suggest yg mana 1..
Tp..rasanye contact lens more fleksibel..tapi.. regenye mahal dan kene tukar ikot time kan??
Cute la bookmark tu.. mesti kwn man suke.. :)

HeNRieTTa JoSe said...

Rietta xpkai spec...so, xtaw sgt la...

Pssss...teluk merbau klu xsalah...

ieda said...

akak dah lama x pakai lens huhuh dah x tahu dah macam mana ..

wahh BE ke 12 .. tahniah dikk

lurun namzar said...

saya lagi prefer cermin mata dr contact lense.

Maria Menado~ said...

spek. hehehe.

cute bookmarks. suke suke.

IntaNBerliaN said...

kreatif akak ni yer... cntik bookmark tu... :-)

Dira said...

kalau pkai lens hari2, prefer beli yang 6 bulan..kalau daily 2 kotak rm150-180.banyak bajetnye boleh je..

adyna, kalau awk nak vitamin c sahaje boleh je... like page saya ye..kat sana ada contact details sy..special price punyer.. :D

http://whatever-ville.blospot.com
www.facebook.com/alamistore

KakNi said...

saya guna spek, daily lense dan monthly lense... haaa... semua ada. kalau nak pakai lense, beli lah yang brand icontact55ev sebab sangat selesa. kalau pakai acuvue rasa cam tebal dlm mata tu. icontact55ev sekotak ada 2 unit. so kalau power lain2, kena beli 2 kotak, boleh pakai 2 bulan, baru rm50. yang daily sy pakai kalau gi travel.

Tabung Ayam