MR NUFF

tips untuk tudung bawal

salam...

alhamdulillah , insyaAllah esok kita bakal menyambut hari raya aidiladha..

sempena hari raya nie ..saya nak kongsi tips.. macam mana saya keraskan bahagian tudung bawal bagi megelakkan tudung jadi kelepet..


pernah tengok tak iron starch di atas??? ada macam-macam brand.. dulu2 kalau nak keraskan tudung sekolah tekan ngan lilin :)
boleh dapatkan dipasaraya yang menjualnya 
boleh tahan lama satu botol nie..(saya punya en babah habiskan masa dia iron baju waku saya pantang tempohari minta ganti sampai skrg tak dapat2 uhuh)

semenjak jadi peminat tudung aidijuma terus saya keluarkan kembali tudung bawal saya hehehe.
jom tengok cara penggunaan iron starch

ok cara nya mudah sahaja..kawan2 hanya perlu spray di bahagian tengah yang akan dilipat segitiga.. pastu iron je macam biasa..bahagian nie akan jadi keras.. n bile kite lipat tudung..tudung tue akan tajam sedikit..so tak de le ikut muka kita...

selamat mencuba... ^_^

p/s: saya hutang dengan kawan2 tak dapat nak BW lagi ye.. mood raya dah mai


13 comments:

Salina said...

tapikan awak, kalau guna fabric starch tu kan dia keras sangat ke? and kalau basuh hilang tak? sebab pernah guna lilin then bila basuh masih lagi keras.

Maria Menado~ said...

Selamat Hari Raya~~ =)

nur anis said...

dah lama tak pakai benda ni sebab dah lama tak pakai bawal..tapi sekarang ni terasa nak pakai bawal semula..

.: iEyLa :. said...

aah...gune ni lg senang kan kak..
lg satu bau die pon best...

nuyui a.k.a miss YUI said...

ada beli tp tak pernh hbs..hihi.salam aidiladha ya sis..

♥ Cmª shIemª ♥ said...

yeahhh.. cma pun guna fabric startch ni..mmg sgt membantu..

cma guna jenama kiwi kleen,beli kat mydin dgn harga rm5.90 utk 1 botol paling besarrr tu... hihih :)

Kesuma Angsana said...

ok tq share tips ni ye

permatabiru said...

nk beli kt mn yer iron starch tu?pernah dengar xtahu nak cari mn..saya pun peminat aidijuma juga..hehe

HeNRieTTa JoSe said...

haah...adik rietta pkai yang ini...xsure jenama apa...kiwi kot...
rietta plak...pesen mls...so, masa beli...rietta dh check siap siap....xnak yang lembut sgt, krang tudung xterbentuk...aidijuma mmg best, sebab tudung dia mmg dh keras....memang akan terbentuk...sedang collect tudung aidijuma sebab outlet dekat sini jew...hehehe...

PSSS...selamat hari raya akk...

fiqah hamed said...

thanks share benda nie.. (:

Eca Dwinky Asha said...

eca guna yg lemon tu....wangi.hehehe

nur amira said...

mnd ni kt mydin ada ker?

adyna said...

Aah kt mydin ada ;)

Tabung Ayam