MR NUFF

tips dapatkan BE dari en Nuff

salam...

petang nie saya nak berkongsi sedikit tips.. ape2 yang saya bagi nie..yang saya selalu buat.. kalau tak menjadi jangan marah2 kat saya ye..kang saya nangis hehehe..



alkisahnya bermula..

saya mula aktifkan balik berblog selepas kematian anak ke tiga saya arwah azim pada 1.4.2012 kalau orang buat april fool saya akan ingat tarikh nie sebagai tarikh yang bermakna untuk kami sekeluarga.. masa nie saya mengandungkan arwah azim 21minggu
arwah pergi akibat saya mengalami tumpah darah ,placenta acrreta yang jarang berlaku..selalu nya placenta previa.. 
ermm
saya tak nak cite panjang2 kang saya nangis lak...

sejak tu saya bagi sibukkan diri.. salah satunya saya berblog

kalau kawan2 perasan entri yang banyak saya tulis adalah selepas arwah pergi

k abis dengan sini je mukadimmah nyer..

jom tengok tips ;

1. rajin blogwalking.. follower tak semestinya ramai.. janji kawan2 kita rajin komen maknanya ada feedback..komunikasi 2 hala..

2. mesti ping selepas entri baru dibuat..kadang2 saya terlupa jugak..mcm saya suka ping dkt bloged.my

3. saya letak kedai backlink makna nya ada backlink ke blog saya balik sesiapa yang pernah masuk blog saya..

4. selalu  post tajuk baru blog dalam fb..mana tau kawan fb kite klik dia baca.. ramai la visitor kan sebab BE diberi kepada visitor yang datang n akan ada dikalangan mereka yang unik..

5. ada domain :) tapi ini tak wajib pun sebab saya tengok yang takde domain pun BE masuk

6. dalam entri ,letak jugak lah post yang berinfo..sebab bile orang search nak cari maklumat ada keyword tertenu yang akan menjemput mereka datang ke blog kita..cth saya ada buat entri tentang jahitan insang pari..banyak orang buat rujukan ;)

nie je yang saya buat..dan hasilnya BE memang kerap masuk

tak ada rahsia lain :)

semoga kawan-kawan berjaya mendapatkan BE dari en Nuff

14 comments:

Myra Jay said...

Owh kena rajin ping entry ye..

Hmmm lepas ni kena rajin la ;D

izan mama mia said...

tq bg info...BE belum pernah melekat kat blog saya..huhu

Amalina Ali said...

Thanks sis. Tapi still BE tak datang menjengah. Alahai. Tak de rezeki lagi. :(

Kesuma Angsana said...

tq share tips ye

♥ Cmª shIemª ♥ said...

tq for sharing :)

Tapi kan kak..Klu kat blog cma kan. klu sunyi sepi tanpa entry laju je BE tu masuk...Klu hari2 update..terus jadi ME & sbulan sekali je masuknye..tu pun klu ade....huhuh...

pelik sungguh :'(

wa said...

kadang=kadang tak de masa...Thanks share info ..

eh..ping tu camamna ek..:)

ieda said...

Tq dikk
insyallah ada rejeki x akan kemana kan ;)
akak nie dahh lama kemarau BE huhuh

shar90 said...

nuff pon xbuat lagi... huu

cik azLyzah⊙.☉ said...

Tq sis..Info yang terbaek!
tapi nak tnye..ping tu mcm mane ek..dari dulu smpai skunk duet cik tak pernah naek T.T

IntaNBerliaN said...

dulu sy rajin gak ping entry skrg dah mls... :-)

Mummy GreenyHouse said...

menuntut ilmu dari kak dyna..
tp sy pun baru je di dunia blog ni. byk yg perlu sy belajar.. :)
BE pun takda heran sama blog saya.. :p

HeNRieTTa JoSe said...

Akak....pung dengan kedai backlink tu aper?

Pokok Manggis Depan Rumah said...

terima kasih tips ni akak. banyak kene belajar la sy jika nak dapat BE.

Dunia Wilma said...

Thanks for sharing Sis :-)

Tabung Ayam