MR NUFF

KALAU DAH MEMANG REZEKI

SALAM...



lambat lak update entri harinie.. .. banyak benda nak kena buat hehehe.. memandangkan esok nak g kl.. arinie dah kena iron baju en babah siap2.. en babah suh iron semalam lagi..tapi posa tak larat (alasan nie)..

alkisahnye semalam..

en babah baru dapat info seng heng kat cni dah nak tutup diaorang buat clearance stock... saya dah cuak terus coz netbook saya anto repair seng heng pulak tak kol2 lagi suh amik... bile saya kol balik no kat resit dah tak boleh guna...

kalut la saya.. dan2 tue gak saya bawak anak2 p seng heng..en babah ada tuisyen kat skol..terpaksa g gak risau jadi per2 kat hyppo saya, sampai seng heng tanya kat sales man.. nak amik brg yg direpair..org memang ramai time nie..brg elektrik murah2, dia cakap minggu nie acer nyer barang tak de pun yg sampai.. wah..mau pitam rasa..kang ilang ape citer pulak kan... dia leh cakap kedai je tutup 9hb tapi kami ada kat dalam kedai lg sampai 20hb..dah sampai kami kol...(dalam hati rasa tak sedap je ) saya pusing2 dalam kedai dulu..then jumpa sales gurl yang amik report saya aritu..nah amik ko.. ada je netbook saya.. (memandai je dak laki tadi) dah lega..jadi terkejut gajah balik... netbook saya kena caj rm147 duit yg ada time tue rm140... pelik bin ajaib kate ada warranty lagi tapi nape kena caj... dia kata yg nie seng heng tak cover.. saya pun g la bank kuarkan duit.. gtau en babah dia cakap jgn bayar.. saya dok risau netbook ilang je.. saya bayar je lah.. balik umah.. en babah pun balik dr tuisyen dia cakap ngape bayar... jom p balik... pas solat asar kami g seng heng...tawakal je pada Allah...

SubahanaAllah.. en babah jumpa bos besar ..duit saya dikembalikan
 ^_________^ 
syukur alhamdulillah...

kalu memang rezeki saya.. duit tue masuk balik dalam bank hehehe...

7 comments:

Bazilah (^0^) said...

nape awal2 dorg mntk duit? ade je helah nk amik duit customer yer

♥ Cmª shIemª ♥ said...

huhuh..kelam kabut jugak bila kena mcm ni..tp betulla kak..klu ade warranty kenapa plak kene bayor.. huhu

D Yatie said...

sengheng mana? nak pegi!!

ieda said...

huhuhhu sengheng yee
urmm pernah je beli tapi beli cash lah .. nie kalau x der warranty x per juga .. tapi nie ada warranty lak huhuh

Etty Selamat said...

Pandai betul diorang nak menipu kan!

♥♥azatiesayang ♥♥ said...

Salam Adyna..betul tu,klu dah rezeki tak kan kemana kan.

Mummy GreenyHouse said...

hihi..nasib ade babah kan.. kalau sy pun mesti biar je, sbb risau lebih.. :p

Tabung Ayam