MR NUFF

lembik ayor

salam..

lembik ayor bahasa org perak.. mcm manja ckit..


itu leh realiti nyer, adib sangat manja.. amni lebih berdikari , anak no 2 mungkin ;) bayangkan amni buat dia ckit, sepahkan warna, dia menangis mcm amni buat dia teruk sangat...

amni kalu adib buat dia nangis jap jer pastu dah cool..

 ermm..

hari nie adib buang air besar dekat depan pintu bilik..masa tue saya tengah masak..dia ada g dapur cakap nak membuang..saya gtau masuk ler toilet then terus dia cakap tak jadi..diam tak diam dia jerit ada benda jatuh hehehe
sebenarnyer saya nak ajar dia buang air besar di toilet.. tp dia takut (terpaksa kutip """ yg bertabur n mop satu lantai ) semalam pun sama tapi dia pakai underwear so tak ler terjatuh kat lantai..
 dia buat salah tapi di sakan meraung menangis menjerit macam kena dera...

adib before nie dia buang air besar dalam lampin jer, buang air kecil dah ok leh g tandas...

umur dia bulan lapan nie cukup 4tahun.. en babah cakap nak beli tempat buang air besar untuk dia.. erm ada sesiap boleh shae pengalaman ajar anak buang air besar di toilet tak??

5 comments:

CINTA UNTUK KITA said...

hehe kyra tak tau la sbb blum kwin n ada anak an.. tp tgok pglman mak abah mmbsarkan kyra n adik2 rsnya aja mcm gitu la.. aja msuk blik air klau nak buang air.. then ada gak tak trthn dah terkua merata2, tapi mak abah sbr je la..cuci je la dgn ht yg redho..haha budak2 an..:)

♥ Cmª shIemª ♥ said...

lembik ayor blh kena kat faiz..hehe..

erm..cma pun masih mngajar lagi seri membuang dlm toilet..die takut nk dik kat mangkuk tandas tu.. huhuhu

izan mama mia said...

saya belum cuba lagi..

IntaNBerliaN said...

hahhahah kelakarlah.. siap ada benda jatuh lg... hihii

Mummy GreenyHouse said...

huhu...saya train Aleesya guna toilet masa dia nak masuk 2 tahun..
mmg mencabar sgt. :p almost 2 weeks baru ok..lega..~ :p

Tabung Ayam