MR NUFF

setelah 2tahun berlalu

erm..setelah 2tahun berlalu..

masa posmen hantar surat selit kat pagar saya tengok dr dalam rumah jer..surat tesco ler tue kang baru amik lah.. saya buat tak tahu jer..masa nak g amik adib baru saya amik surat..
Allahuakbar... 

saya dapat surat interview :) syukur,gembira,takut, sedih macam-macam ada...bile masa lak guna alamat umah sewa..saya sendiri dah lupa.. rupe-rupenyer

saya apply keje nie masa bulan 1 aritu.. 
tak mengharapkan ape2 pun sebab saya pernah g interview jawatan pembantu tadbir kewangan w17 spp.. setelah mintak keje ngan degree dah susah nak dapat..saya apply je guna spm..  tapi sedih sebab penemuduga dah condem awai2..awk mintak je keje yg sama kelayakan awak.. :( awak tak dapat kpli sebab result awak tak bagus.. (tapi pointer saya lagi tinggi dr en babah ngape dia boleh dapat hehehe..) n
    keputusan nyer saya gagal..walaupun saya jawab setiap pertanyaan... kalu gagal mestilah tak jawab pe2 kan..at least calon simpan ke hehe... tak pe saya anggap bukan rezeki saya...

tapi sekarang spa dia bagi sape yang ada degree apply yg spm nyer keje... ha kan dah boleh skrg..dulu tak boleh lak.. cuepacs tgh nak fight tak bagi org degree apply jawatan spm..(kesian la kat kami gak )

kali nie saya dapat interview pembantu pengurusan murid n17 under spp gak... :) saya dah tak menaruh harapan yang tinggi dah..tapi en babah cakap buat je persediaan ckit2..insyaAllah saya akan buat persediaan yang lain saya serah pada Yang Maha Esa.. andai ini rezeki saya permudahkan lah urusan saya..amin

saya kena interview nie dekat shah alam di jpn selangor... 7.8 , bulan puasa nie.. moga2 berkat ramadhan yang akan tiba nie ada rezeki untuk saya insyaAllah...

p/s: doc ada pesan suruh saya sibukkan diri supaya fikiran saya tak terlalu fikirkan ape yang dah jadi kat saya.. ermmm.. hati menangis siapa yang tahu kan... ^_________^ taknak sedih2 dah

11 comments:

.: iEyLa :. said...

congrats and gudluck kakak..
smlm baru cite kan..hihi

D Yatie said...

all the best dyna~~ InsyaAllah, kalau di situ rezeki kita.. semoga semuanya berjalan dengan lancar ye.. :))

Kesuma Angsana said...

gd luck ye! KA doakan yg terbaik untuk u sekeluarga! n take care....

Bazilah (^0^) said...

good luck kak :)

psss: pinggan corelle tu wat jadi hadiah GA lah kak hehe

♥ Cmª shIemª ♥ said...

alhamdulillaj...semoga segala urusan dipermudahkan allah yg maha esa..

ermm..kenapa tu kak? jgn stress2 ye..ikut nasihat doctor tau..take care :)

Nini D.. said...

insyaAllah kak..moga ada rezeki tu utk akak

nenot said...

GUD LUCK AKAK :)

HeNRieTTa JoSe said...

Gud luck akk....xmo sedey sedey okeh....

Mummy GreenyHouse said...

Good luck! kalau ada rezeki..insyaAllah.. :)

Mimie Kamisah Wahed said...

Assalamualaikum awak..

awak, nak email boleh tak?
ade something saya nak tye..

thank you. :)

Mimie Kamisah Wahed said...

assalamualaikum awak..

oleh sebab awal punye komen box ni perlukan approval, baik sye tye kat sini je.. hehhehee..

Cam ni, saye rase situasi kita adalah sama iaitu, apply kerja spm tp kita ade degree..
sye pun baru je di panggil utk temuduga w17 ni bulan 12 nanti..
so, sye nak tye, awak bagitau diorang ek yang awak ada degree?
sebab sekarang ni saye tak tau la nak reveal ke tak yang sye ade degree.. some of my fren cakap tak payah..ade lak yang cakap mesti bgitau..
ade tips lain tak?
kalau awak tak keberatan, awal email saye ye.. nurkamisah_wahed@yahoo.com

Terima kasih awak.. :)

Tabung Ayam